Muistatko, kuinka monta kertaa Ross ja Rachel palasivat yhteen Frendeissä? Lue koko saaga! - Viihde - Ilta-Sanomat

Ihanimmat tv-parit 1/5: Muistatko, kuinka monta kertaa Ross ja Rachel palasivat yhteen Frendeissä? Lue koko saaga!

Rakkausviikolla IS muistelee joka päivä television parhaita rakkaustarinoita. Ensimmäisessä osassa kerrataan Frendien Rossin ja Rachelin on-off-suhde.

Rachel (Jennifer Aniston) ja Ross (David Schwimmer) saivat yhdessä tyttären, Emman.

9.2.2015 18:30

”Me olimme tauolla!” Olivatko Ross ja Rachel tauolla vai eivät, kun Ross meni sänkyyn kopioliikkeen tytön kanssa? Tämä oli Frendit-sarjan kantavia kysymyksiä monen kauden verran.

Rachel (Jennifer Aniston) valloitti jo kouluaikoina nörttimäisen Rossin (David Schwimmer) sydämen. Kun Rachel sitten häistään karattuaan tupsahti Monican ja muiden frendien elämään, alkoi kymmenen kautta jatkunut on-off-suhde näiden kahden välillä.

Tältä Frendien porukka näytti sarjan alkuaikoina. Kuvassa vasemmalta Jennifer Aniston, Matthew Perry, David Schwimmer, Lisa Kudrow, Courteney Cox ja Matt LeBlanc.

Alku, pikaero ja yhteenpaluu

Pari eleli ystävinä koko ensimmäisen kauden, vaikka Ross olisi tahtonut enemmän. Kakkoskaudella Rachel alkoi myös lämmetä ja lipsautti viimein tunteensa Rossille humalaisessa puhelinvastaajaviestissä.

Tuolloin Julien kanssa seurustellut Ross joutui valitsemaan naisten välillä ja teki listan näiden plussista ja miinuksista. Hän valitsi Rachelin, mutta menetti tämän miltei heti: Rachel kun löysi kyseisen listan, jossa muun muassa moitittiin hänen nilkkojaan paksuiksi.

Pari palasi yhteen muutamaa jaksoa myöhemmin, kun Rachel näki vanhalta kotivideolta, miten ritarillisesti Ross oli aikonut lohduttaa häntä lukion tanssiaisiltana.

Olimme tauolla!

Pari ehti seurustella onnellisena vuoden verran. Rachelin uudet työkuviot kuitenkin söivät aikaa parisuhteelta, ja erään riidan päätteeksi pari jäi tauolle – vai jäikö sittenkään?

Surullinen Ross haki lohtua kopioliikkeen kaunottaren sylistä, mutta katumapäälle tullut Rachel halusi jo seuraavana päivänä jatkaa seurustelua. Rossin sivusuhde kävi kuitenkin lopulta ilmi, ja pari erosi.

Yhteenpaluu ja ero

Ross alkoi seurustella kauniin Bonnien kanssa, ja Rachel tajusi olevansa mustasukkainen. Mökkilomalla hän ensin maanitteli Bonnien ajamaan päänsä kaljuksi ja sitten tunnusti Rossille tunteensa. Ross joutui jälleen valitsemaan kahden naisen välillä. Tietysti hän valitsi taas Rachelin.

 Ross nukahti ennen kuin sai luettua Rachelin näännyttävän epistolan loppuun ja suostui tietämättään kaikkeen, mitä Rachel vaati.

Ennen yhteenpaluuta Rachel kuitenkin kirjoitti Rossille 18-sivuisen kirjeen, jossa vaati tätä ottamaan kaiken vastuun aiemmasta erosta. Ross nukahti ennen kuin sai luettua näännyttävän epistolan loppuun ja suostui tietämättään kaikkeen, mitä Rachel vaati.

Myöhemmässä keskustelussa Ross tajusi, mitä oli tullut luvanneeksi, ja veti sanansa takaisin: missään nimessä hän ei suostunut olemaan eron ainoa syypää! Rachel ei tätä hyväksynyt, ja pari erosi jälleen.

Sarjan edetessä frendit kasvoivat parikymppisistä hupakoista aikuisiksi.

Väärä nimi alttarilla, humalahäät ja yhteinen lapsi

Rossin kihlaus brittiläisen Emilyn kanssa sai Rachelin jälleen tajuamaan tunteensa. Hän matkusti häihin Lontooseen kertomaan asiasta Rossille, mutta ei lopulta pystynyt. Ross sen sijaan lausahti alttarilla legendaarisesti väärän nimen: ”Minä, Ross, otan sinut, Rachel...”

Avioliitto Emilyn kanssa jäi ymmärrettävästi lyhyeksi, mutta Ross ja Rachel olivat silti pitkään vain ystäviä. Mitä nyt vetivät Las Vegasissa kunnon kännit ja menivät piloillaan naimisiin. Avioerohan siitäkin lopulta tuli – vaikka Ross yritti pysyä salaa naimisissa, koska ei tahtonut olla kolmesti eronnut mies.

 Ross ja Rachel olivat pitkään vain ystäviä. Mitä nyt vetivät Las Vegasissa kunnon kännit ja menivät piloillaan naimisiin.

Parin ystävyyssuhde kuitenkin jatkui ja lämpeni jopa sille tasolle, että kahdeksannen kauden lopussa pari sai kaverillisen seksisession seurauksena yhteisen lapsen, Emman. Juuri ennen Emman syntymää pari päätyi taas suutelemaan, ja synnytyksen jälkeen Ross melkein kosi Rachelia. Kutkuttavasta tilanteesta ei kuitenkaan lopulta päästy puusta pitkään, koska Rachel alkoi lämmetä Joeylle.

Fanit jäivät odottamaan sitkeästi, koska nämä kaksi oikein tajuavat olevansa ne oikeat toisilleen.

Neljäs kerta toden sanoo!

Ilta-Sanomat Tv-lehden laskujen mukaan Ross ja Rachel ehtivät mennä yhteen ja erota kolme kertaa ennen lopullista ratkaisua.

Viimeistä yhteenpaluuta saatiin odottaa aivan loppumetreille saakka. Rachel oli muuttamassa Pariisiin työn perässä, ja Ross ryntäsi perään kentälle. Hän ehti kertoa rakkaudestaan, mutta armas nousi silti lentokoneeseen.

 ”Sinä ja minä, eikö niin? Tässä se on?””Ellemme sitten ole tauolla.”

Rachel tuli pian katumapäälle ja soitti Rossin vastaajaan tunteikkaan viestin, jossa lopulta vaati lentoemäntää päästämään hänet pois koneesta. Tuskastunut Ross jäi viestin kuultuaan pohtimaan, pääsikö Rachel ulos... kunnes kuuli takaansa sanat: ”Pääsin minä!”

Rakkaudentunnustukset vaihdettiin, ja Rachel päätti jäädä New Yorkiin Rossin luo.

”Nyt ei sekoilla enää! Sinä ja minä, eikö niin? Tässä se on?” Rachel varmisti.

”Tässä se on. Ellemme sitten ole tauolla”, Ross vielä vitsaili vähemmän onnistuneesti.

Frendien kaikki kaudet katsottavissa Netflix-nettipalvelusta (www.netflix.com).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?