Vanha parivaljakko taas vauhdissa: Kaitsu palaa Napakymppiin! - Viihde - Ilta-Sanomat

Vanha parivaljakko taas vauhdissa: Kaitsu palaa Napakymppiin!

ISTV:n Napakympin paluu -ohjelma tuo ruutuun Kari Salmelaisen ja pianisti Kaitsun.

7.2.2015 13:15

ISTV:n Napakympin paluu -ohjelma saa koko kansan tunteman vahvistuksen, sillä ohjelma ei olisi tietenkään mitään ilman Kari Salmelaisen vastinparia pianisti Kaitsua.

Sitä ihanaa Kaitsu-mussukkaa, kuten mummot Kaj Wessmania nimittivät.

Kaitsu on pysytellyt julkisuudesta piilossa viime vuodet. Hän ihmettelee IS:lle, miksi kukaan olisi kiinnostunut hänen nykykuulumisistaan. Mies on yhtä vaatimaton kuin tv-ruudussa.

– Kaitsu on niin ujo ja viihtyy omissa oloissaan. Ei me olla vähään aikaan nähtykään, Salmelainen selittää.

Salmelainen korostaa, ettei hän koskaan kiusannut Kaitsua.

– Minä vain vinoilin, mutten kiusannut. Meidän roolimme lähtivät leikkimielisenä vitsinä siitä, kun itse olen tällainen hölöttäjä ja Kaitsu hiljainen.

Kaitsusta tuli yleisön suosikki.

– No, kyllä yleisö ja kilpailijat meistä molemmista tykkäsivät, Salmelainen korostaa.

KANSAN SUOSIKKIPIANISTI

Vuonna 1989 Kaitsu kertoi IS:lle pestinsä Napakympissä olleen puhdas sattuma, sillä hän vain sattui olemaan seuraavana MTV:n muusikkolistalla, kun pianistia Napakymppiin tarvittiin.

Hän korosti, ettei tullut valituksi siksi, että räväkälle Salmelaiselle tarvittiin ujo vastapari. Roolit vain muotoutuivat siksi.

– Vuoden kuluttua ei kukaan enää muistakaan sitä. Sitä paitsi, ohjelma ilmeisesti vaatii jo jotain uutta elementtiä, joten eiköhän meidän pikku show’mme ole loppuun käsitelty, hän haaveili 1989.

Toisin kävi. Kaitsu pysyi Napakympissä 2001 asti. Kansan suosikkipianisti muisteli pestiään ja rooliaan Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä 2004.

– Mä olin mitä mainioin irvailun kohde. Ja koska tiedän, että olisin hävinnyt Salmelaiselle räksyttämisessä, niin mä vaan mökötin sen vinoiluille. Sitten mummot tietenkin alkoivat sääliä mua. Äitinikin sanoi, että miten sä annat sen Salmelaisen kohdella sua tolleen.

- Kaitsu on niin ujo ja viihtyy omissa oloissaan. Ei me olla vähään aikaan nähtykään, Salmelainen selittää.­

Hän huolestui jossakin vaiheessa siitä, että häntä pidettäisiin tyhmänä.

– Ihan kuin mä en olisi tajunnut, että se irvailee mulle. Mutta ei se mua haitannut. Mä tiesin aina olevani aavistuksen verran paremmin pukeutunut kuin Salmelainen ja vähän fiksumpi, Kaitsu huomautti HS:lle.

Kaj Wessman on pysytellyt poissa julkisuudesta. Kuva vuodelta 2004.­

Napakympin paluu ISTV:ssä 13.2.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?