Suomalaistyttö hurmaa Hongkongissa – täydet pisteet tv:n kykyohjelmassa

Julkaistu:

Hongkongin viihdetaivaalla tuikahti viime viikonloppuna suomalaistähti.
12-vuotias Hanna Vanharanta voitti kirkkaasti alkueränsä lasten kykyohjelmassa Think Big Big Star. Sitä esitetään isolla TVB-televisiokanavalla.

Hanna kajautti matalalla, aikuismaisella äänellään englanniksi Frank Sinatran New York, New York ja kantoninkiinaksi hongkongilaisten suursuosikin Hei Foon Nei (Minä pidän sinusta).

Hän oli ainut esiintyjistä, joka sai täydet neljä tähteä. Taakse jäi monenlaista kykyä, kuten tanssijaa, viheltäjää ja karatekaa.


Puhelinhaastattelussa onkin pulppuavan iloinen tyttö.

– Koulussakin monet isot oppilaat ja opettajat tulevat nyt juttusille. Ovat minulle niin kivoja, Hanna kertoo.

– Kaikki tiesivät, että osaan laulaa, mutta eivät he arvanneet, että minusta olisi johonkin näin suureen.

Tulos oli yllätys Hannalle itselleenkin. Hän jännitti ennen esitystä valtavasti. Esiintymiskoe oli mennyt penkin alle. Vanhemmatkaan eivät olleet ennalta tajunneet, mistä oli kyse, sillä esiintymiskoe oli Hannan tanssiopettajan idea.

– Kaikki muut olivat valmistautuneet esiintymiskokeeseen kamalasti. Minä menin vain laulamaan. Tuomarit olivat tylyjä. Selittivät mitä kaikkea tein väärin, ja miten pitäisi olla hienompi show. Luulin, että pilasin koko jutun, Hanna kertoo.

– Mutta tuomarit olivat kuitenkin niin kilttejä, että valitsivat minut ohjelmaan.


Varsinaisessa kilpailussa jännityskin katosi esiintymislavalla. Hanna sai tähden jokaiselta kolmelta tuomarilta. He kehuivat Hannan kuulostavan ja näyttävän hyvältä.

Lapsiyleisö ihastui Hannaan

Voiton salaisuus oli Hannan mukaan kuitenkin studion hongkongilainen lapsiyleisö, joka antoi hänelle yleisötähden.

– Menin ennen esitystä juttelemaan yleisön kanssa. Muut esiintyjät piileksivät jossain muualla. Yleisö piti minusta, koska näytän eurooppalaiselta, mutta puhun kantoninkiinaa.

– Yksi pikkupoika sanoi ohjelmassa, että olen nätti. Kiinassa se tarkoittaa sitä, että poika tykkää tytöstä. Minä olin ihan, että voi ei! Hanna kikattaa.

Hanna puhuu kantoninkiinaa hongkongilaisen äitinsä Phoebe Wongin kanssa. Äiti tapasi Hannan isän Markus Vanharannan, kun hän oli aikoinaan vaihto-oppilaana suomalaislukiossa. Nyt vanhemmat opettavat Hongkongin yliopistoissa markkinointia.

Suomea Hanna ymmärtää hyvin, mutta puhuu sitä kankeasti, joten haastattelu tehdään hänen koulukielellään eli englanniksi. Hanna on asunut Hongkongissa ja Englannissa, Suomessa hän on käynyt vain lomilla.

Hannan suomea aiotaan petrata. Ensi kesänä perhe mökkeilee pidempään Nauvossa, ja isä aikoo puhua tyttärelleen enemmän suomea.

– Isä on opettanut minut laulamaan Olen suomalainen, Hanna hyräilee puhelimessa.


Suomalaisista laulajista hän pitää Robinista – erityisesti Frontside Olliesta – ja Isac Elliotista.

Hannan laulu-ura alkoi kuorossa, mutta hänen äänensä oli lapseksi liian matala ja vahva. Sitten hän pääsi musikaaleihin esiintymään. Ensimmäinen rooli oli Pinokkion kettuna.

Isä oli ihmetellyt Hannan laulutaitoja oikeastaan aina. Naskali vetäisi blues-kappaleita ja imitoi aikuisia matalia naisääniä.

– Hanna eläytyy niin, että muuttuu toiseksi ihmiseksi. Kun hän lopettaa laulamisen, hän onkin tavallinen pieni tyttö, Markus Vanharanta kertoo.

Isä lähettää Youtube-pätkän, jossa Hanna 11-vuotiaana laulaa äänitysstudiolla And I Am Telling You I'm Not Going. Siinä ei todellakaan uskoisi pienen tytön olevan äänessä.Hanna itse kuvailee laulamisen tuntuvan siltä kuin sydän halkeaisi onnesta.

Nyt Hanna on treenannut laulamista korkealta ja pystyy isän mukaan laulamaan sopraanoakin.

Hanna käy myös tanssitunneilla ja pelaa jalkapalloa.

– Haaveeni olisi olla laulaja ja tanssija, mutta haluan myös mennä yliopistoon ja valmistua opettajaksi, Hanna sanoo.

Huhtikuussa Hanna kilpailee kykyohjelman semifinaalissa, finaalin aikaa ei ole vielä paljastettu. Kevään mittaan selviää, kuinka kirkkaaksi suomalaistähden tuike Hongkongissa yltyy.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt