Miljoonasade palaa tänään keikoille: Eurojallulle porttikielto! - Viihde - Ilta-Sanomat

Miljoonasade palaa tänään keikoille: Eurojallulle porttikielto!

Tänään on iso päivä Miljoonasateen faneille. Yhtye palaa keikoille Helsingissä.

6.2.2015 14:38

Jyväskyläläisen Miljoonasade-yhtyeen musiikki täplitti monen elämää 20 vuoden ajan. Sitten jurigagarinit kyllästyivät alituiseen keikkailemiseen ja lopettivat säveltuotannon vuonna 2009.

Keulahahmo Heikki Salon ja bändiläisten elämä lähti kulkemaan eri polkuja, kunnes Ylen We want more -tv-ohjelma kokosi yhteen lopettaneita bändejä viime vuonna.

– Vaikka itse ohjelma oli kiva, siinä käytiin läpi mennyttä aikaa, joka tuntui raskaalta. Piti mennä sisään alakautta. Nyt kun ollaan vain soitettu, tämä ei tunnu yhtään raskaalta, Salo hymähtää.

Yhtye päätti palata lavoille uuden kosketinsoittajan Tomi Aholaisen kanssa. Alkukongi lyödään perjantaina helsinkiläisessä Virgin Oilissa, jossa kuullaan vanhaa tuotantoa ja uusi kappale Tarpeelliset valheet.

– Aika moni vanha biisi kuulostaa uudenlaiselta. Se on Tomin ansiota, ja olemme lähteneet siihen innokkaasti mukaan. Bändi ei toiminut aikaisemmin koskaan tällä tavalla.

– Ennen oli summittaista touhua, joka tuntuu nyt lapselliseltakin. Viimeisillä levyillä vedin studiolla erikseen omat laulut ja annoin jätkien soittaa. Oltiin kuin Rolling Stones, jossa kaikki käyvät eri aikaan studiossa.

Heikki Salo.­

Salon mukaan nyt ideat lentävät ja paineita on nolla.

– Meillä on yhteinen nuotiopiiri, jossa vanhat hobbitit kerääntyvät juomaan hunajasimaa, polttamaan piippua ja soittamaan, hän nauraa.

Muuttunut on myös herrojen suhtautuminen alkoholiin.

– Ei sitä ole vielä testattu, mutta eiköhän me keskitytä soittamiseen. Meillä on yksi yhteinen päätös, että keikkaraiderista otetaan pois eurojallu, eli iso jallupullo. Viinit säilytimme.

– Koko 90-luvun raiderissa oli eurojallu ja tiedän kokemuksesta, että se on kova tyyppi. Häntä ei kutsuta nyt takahuoneeseen.

Suomi-musiikin ikoneihin lukeutuva Salo on selkeästi innoissaan paluusta ja väläyttelee jopa uutta levyä. Viikonloput kuluvat rokkimaailmassa, viikot hän promotoi ykkösluokkalaisten uutta Apilatien aapista. Teossa on myös näytelmä Lauri Viidasta Tampereen työväen teatterille, Lato-orkesterin levy sekä Salon vetämät lauluntekomatkat Kreetalle.

– Viime kesänä aloitin myös mehiläistarhauksen, hän yllättää.

Joku päivä Salon kodin pihalla voi raikua uudella sävelkuviolla: Beibi, sä oot pullo hunajaa.

Miljoonasade vuosimallia 2015. Perjantaina kilahtaa kongi, kun he palaavat keikkalavoille Helsingissä Virgin Oilissa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?