Nauhurit valmiiksi – Ritari Ässä alkaa huomenna alusta! Mutta mikä olikaan Michael Knightin oikea nimi? - Viihde - Ilta-Sanomat

Nauhurit valmiiksi – Ritari Ässä alkaa huomenna alusta! Mutta mikä olikaan Michael Knightin oikea nimi?

TV5 esittää klassikkosarjaa arki-iltapäivisin alusta saakka.

Ritari Ässän Michael Knight oli David Hasselhoffin läpimurtorooli. Arkisin ti 3.2. alkaen, TV5 klo 15.05.

2.2.2015 20:35

Ritari Ässä, ti 3.2. TV5 klo 15.05 (uusinta su 8.2. TV5 klo 14.40)

David Hasselhoffin tähdittämä tv-sarja Ritari Ässä (Knight Rider, 1982–1986) on nähnyt jokusen uusintakierroksen, muttei aivan viime aikoina. Tiistaina on pitkästä aikaa tilaisuus nähdä ihan ensimmäinen osa, kun TV5 alkaa esittää kasariklassikkoa arki-iltapäivisin. Toinen tilaisuus koittaa sunnuntai-iltapäivänä, kun avausjakso nähdään uusintana.

Kaksiosaisen pilottijakson alkuperäinen nimi on Knight of the Phoenix, ja se on on suomennettu Feeniksen lento. Toinen osa nähdään keskiviikkona.

Kuinka kaikki alkoi?

Sarjan avauksessa Michael Long -niminen poliisi yrittää suorittaa rötösherran pidätyksen, mutta petollinen kaunokainen ampuu häntä kasvoihin. Michael kaatuu maahan tajuttomana.

Mystinen helikopteri pelastaa Michaelin ja vie hänet komeaan kartanoon, jossa hänen henkensä pelastetaan leikkauksella. Samalla hänelle tehdään kokonaan uudet kasvot.

Kun Michael herää, käy ilmi, että kuolemansairas miljonääri Wilton Knight (Richard Baseheart) on pitkään etsinyt miestä, joka voisi puolustaa oikeutta hänen perustamansa säätiön varoin. Michael saa kokonaan uuden identiteetin. Tekoälyllä varustettu ihmeauto KITT (Knight Industries Two-Thousand) apunaan hän taistelee jatkossa rikollisuutta vastaan Michael Knightina. Michael lähtee etsimään ampujiaan, kosto mielessään.

KITT-auton nimi oli lyhenne sanoista Knight Industries Two-Thousand.

Jatkoa seurasi elokuvassakin

Alkuperäistä Ritari Ässää tehtiin neljä tuotantokautta. Suomessa sarjan ensiesitys oli tammikuussa 1984. Vuonna 1991 julkaistiin sarjan tapahtumia jatkava elokuva Ritariässä 2000, ja 2008 Ritari Ässästä tehtiin vielä kahden kauden mittainen uusintaversio, jonka pääosassa oli Michael Knightin poika (Justin Bruening).

Läpimurtoroolinsa jälkeen David Hasselhoff teki toisenkin hittisarjan, 11 vuotta pyörineen Baywatchin. Tänä keväänä ”The Hoff” nähdään Suomessa omassa talk show’ssaan, jonka kuvaukset ovat juuri päättyneet. Sarja esitetään huhtikuussa Subilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?