Toisen lapsen saanut juontaja Marja Hintikka: ”Kädet ovat täynnä töitä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Toisen lapsen saanut juontaja Marja Hintikka: ”Kädet ovat täynnä töitä”

Perheen perustaminen ei nuorena kuulunut Marja Hintikan haaveisiin.

Juontaja Marja Hintikka on nyt kahden lapsen äiti.­

31.1.2015 8:15

JUONTAJA Marja Hintikalla, 36, riittää kotona hässäkkää, sillä hänen ja juontaja Ilkka Uusivuoren pian 2-vuotias poika sai kaksi viikkoa sitten pikkuveljen. Tohinaa on niin paljon, että Marjan juontaman SuomiLOVE-ohjelman viikko sitten pokkaama Kultainen Venlakin meinasi jäädä huomaamatta.

– Siinä oli juuri perinteinen iltahässäkkä menossa ja havahduin vasta äidiltäni tulleeseen viestiin, että te olette voittaneet Kultaisen Venlan. Vähän myöhemmin tuotantoporukka soitti takahuoneesta juhlatunnelmissa, Hintikka naurahtaa.

Marja kuvailee perheen kaksiviikkoista tulokasta eloisaksi tapaukseksi.

– Kädet on kyllä ollut täynnä töitä, mutta mitään muuta en odottanutkaan. Hän on leppoisa poika. Nyt on vielä iisiä, kun Ilekin on isyyslomalla. Saa nähdä millainen kiire tulee, kun Ile palaa töihin.

Huhtikuussa kaksi vuotta täyttävä esikoinen on Marjan mukaan ottanut uuden tulokkaan ilolla ja lämmöllä vastaan. Lelut ja rusinat on viety pusujen kera pikkuveljelle.

KAHDEN lapsen talous on Marjan mukaan opettanut järjestelykykyä ja tehokkuutta, mutta arkipäivän haasteita muodostaa edelleen muun muassa ulos lähteminen.

– Kunnollinen pukeminen on kyllä tässä maassa hankalaa! Otan ilolla vastaan vinkkejä siitä, miten kaksi alle 2-vuotiasta puetaan sujuvasti talvikamppeisiin. Itsensäkin pitäisi jossain välissä pukea ennen kuin lapsilla menee hermo.

– Mutta koko ajan kehittyy tehokkaammaksi. Mietin jo, että kuinka paljon olisin ehtinyt, jos olisin aiemmassakin elämässäni ollut näin tehokas! Marja nauraa.

Vinkkejä useamman lapsen arjen pyörittämiseen on tullut kiitettävästi myös ystäviltä.

– Olen kuullut, että on vain opittava itse sietämään sitä, että toinen lapsista joutuu joskus odottamaan huomiota. Kun ensimmäiselle on tottunut olemaan aina saatavilla, niin nyt pitääkin itse hyväksyä se, että toinen saattaa välillä turhautua joutuessaan odottamaan huomiota. Kuulemma kolmannen kohdalla siihen on jo tottunut.

Jotkut naiset tietävät lapsesta lähtien haluavansa jonain päivänä äidiksi. Joillekin ajatus kypsyy vasta pitkän itsetutkiskelun jälkeen.

– En koskaan ollut mikään perheestä haaveilija. Kolmekymppiseksi asti olin jopa aika voimakkaasti sitä mieltä, että äitiys ei varmaankaan ole mun juttuni ollenkaan. Ehkä se tuli sitten, kun löysi oikean ihmisen vierelle.

– Kun huomaa, että monet omat intohimot saavat täyttymyksen, niin oma kuppi alkaa tulla täyteen ja alkaa nähdä asioita uudella tavalla. Mun mielestä niitä omia intohimoja on myös tärkeä kuunnella nuorempana, koska nyt taas äitiys tuntuu niin oikealta, ettei toisin voisi ollakaan.

VIIME aikoina on käyty paljon keskustelua äitien uupumisesta. Marja kokee olleensa aina luonteeltaan boheemi, mutta on siitä huolimatta opetellut hallitsemaan sisäistä kontrolli­friikkiään. Kaaoskestävyys kehittyy, kaikki ei ole aina viimeisen päälle, mutta sillä mennään.

– Totta kai nautin, kun koti on siisti, mutta joskus on vain pakko höllätä. Olen opetellut, että jos on kerrankin sellainen vapaahetki, että molemmat lapset nukkuvat, niin ensin huvi ja sitten työ. Turha miettiä, että pitäisikö vaikka vähän pyykätä, koska se pyykki ei lopu koskaan. Joskus on hyvä osata vain olla.

Mielikuvat täydellisestä äitiydestä tuntuvat Marjan mielestä omassa päässä kehitellyiltä ideaaleilta.

– Koen itsekin oivaltaneeni lasten myötä monia asioita. Osaan päästää irti epäolennaisista asioista ja keskittyä läsnäoloon. Ihmiset ovat tärkeitä, ei tavarat. Koko suhtautumiseni tavaroihin on muuttunut, koska nyt mikä tahansa saattaa mennä rikki.–Lapset haluavat luonnostaan olla lähellä, seuraavat joka paikkaan ja kaipaavat läheisyyttä. Ne ihmiset siinä ympärillähän ovat ne oleellinen asia. Lapset on sellaisia pieniä buddhia. He ovat ymmärtäneet jotain sellaista, missä itse on vielä ihan keskeneräinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?