Yle: Suomalaisräppäri syöpätaistelustaan: ”Hirvittävä vimma pysyä hengissä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Yle: Suomalaisräppäri syöpätaistelustaan: ”Hirvittävä vimma pysyä hengissä”

Räppäri Edorfin syöpä on levittänyt etäpesäkkeitä aivoihin ja keuhkoihin.

24.1.2015 15:55

Yleisradio kertoo suomalaisräppäri Edorfin taistelusta syöpää vastaan. Erik "Eki" Ingebrigtsen, taiteilijanimeltään Edorf, sai joulukuussa aivoverenvuodon ja tiedon kasvainten leviämisestä keuhkoihin ja aivoihin.

Hobo News -projektissa mukana oleva Edorfin elämäninto ei ole kaikonnut. Rapin Suomenmestaruuden vuonna 2003 voittanut Edorf kertoo Ylellä tekevänsä aiempaa enemmän musiikkia ja keskittyvänsä siihen intohimoisesti. Hän kertoo voivansa hyvin.

– Näkisin, että suurin vahvuuteni on erittäin korkea taistelumieliala ja kova motivaatio tämän homman pieksämiseen. En osaa yhtään spekuloida, miten tässä tulee lopulta käymään, mutta mulla on kyllä asenne kohdillaan ja hirvittävä vimma pysyä hengissä, mies kertoo Ylelle.

Sairaudesta huolimatta Hobo Newsin tulevalta levyltä julkaistiin ensimmäinen kappale Haulikkohäät.

Taistelu sairautta vastaan

Jokuroti Recordsille levyttävä Edorf sairastui vuonna 2012.

Erikoisen säryt valvottivat Edorfia ja pahimmillaan mies nukkui vain puoli tuntia yössä. Myös räppärin kasvot alkoivat pikkuhiljaa vääntymään epäluonnolliseen asentoon. Syitä särkyihin ei meinannut löytyä.

Lopulta kova päänsärky ajoi räppärin päivystykseen, jossa kipujen syyksi löytyi viisi senttimetriä pitkä kasvain kasvoissa.

– Pääsin huvipuiston kaikkiin mahdollisiin laitteisiin: sain sädehoitoa, sytostaattihoitoa ja sitten vielä leikkaus siihen päälle, Edorf kertoo Ylelle.

Edorf toivoo selviävänsä sairaudesta.

– Tällä hetkellä ihan konkreettinen pelko on kuolema. Se leijuu minun yllä ja totta kai vaikuttaa koko ajan siihen mielentilaan myöskin, missä on, mies kertoo.

Ensimmäisenä Edorfin sairaudesta kertoi Yle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?