Vaimo kuvasi seksisymboliksi nousseen Antti Luusuaniemen - katso kuvat - Viihde - Ilta-Sanomat

Vaimo kuvasi seksisymboliksi nousseen Antti Luusuaniemen - katso kuvat

Antti Luusuaniemi HOT!! Voi luoja, mikä charmi ja karisma voi yhdessä näyttelijässä olla. Tuohon herraan kyllä lankeaisi heti ensi silmäyksellä ja heti ensimmäisestä flirtistä! Näin kirjoittaa nimimerkki Langennut Suomi24 -keskustelupalstalla.

25.1.2015 8:01

Sosiaalinen media on ollut täynnä hehkutusta sen jälkeen, kun TV2:lla esitettävä sairaalasarja Syke alkoi syksyllä. Luusuaniemi näyttelee ruudussa pyörivässä sarjassa komeaa ja itsevarmaa sydänkirurgi Max Hanssonia.

Seksisymboliksi nouseminen hämmentää suosikkinäyttelijää.

  Kun katson itseäni peilistä aamulla, ei tule ensimmäisenä hottis mieleen.

– On toki imartelevaa, jos saan vastakkaiselta sukupuolelta huomiota, mutta en osaa ajatella olevani mitenkään hot. Kun katson itseäni peilistä aamulla, ei tule ensimmäisenä hottis mieleen, vaan kuka on laittanut nuo nakit silmien alle, Antti Luusuaniemi kertoo mittaillessaan espressoa keittimeen.

Tapaamme Antti Luusuaniemen vaimon Lili Zoe Ermezein valokuvausstudiolla Helsingissä. Pari tutustui lähes viisi vuotta sitten Lilin kotikaupungissa Budapestissa, missä Antti oli kuvaamassa liettualaista mainosta.

Naimisiin he menivät kolme vuotta sitten. Taiteilijapariskunnalla on kaksivuotias tytär.

Kukapa tietäisi aviomiehensä parhaat puolet paremmin kuin oma vaimo? Siksi Lili Zoe Ermezei ottaa pyynnöstämme hottis-kuvat Antti Luusuaniemestä.

Hän valitsee taustaväriksi punaisen.

– Pidän Antista väreissä. Hänellä on mustat vaatteet. Siksi on hyvä, että on iloinen tausta.

Eikö punainen ole syntinen väri?

– En ajatellut sitä. Ajattelin, että Antti on leikkisä. Hänellä on sarkastinen huumorintaju. Minulla on samanlainen. Osaamme nauraa itsellemme, Lili sanoo.

Antti Luusuaniemi on samaa mieltä.

– Ei voi ottaa itseään liian vakavasti. Se on jotain, mistä en pidä, Antti Luusuaniemi sanoo.

– Pitää olla pilkettä silmässä. Yritän työssänikin, että en ottaisi itseäni liian vakavasti. Näyttelemisen pitää olla hauskaa. Pitää olla hauska ja luova. Jos näytteleminen alkaa tuntua työltä, ei katsojakaan nauti esityksestä.

Mitkä kaikki ominaisuudet tekevät miehestä hottiksen? Keskustelimme siitä Antti Luusuaniemen kanssa.

Ura

”Päätin jo nuorena, että minusta tulee näyttelijä. En tuntenut ketään näyttelijöitä eikä meidän suvussakaan ollut komeljanttereita. Hakiessani teatterikorkeakouluun minulla ei ollut oikein käsitystä siitä, mitä näyttelijän ammatti vaatii. Ilman tätä luonteenlaatua, uskallusta ja heittäytymistä, tekisin jotain muuta.

Olen aina tarvinnut paljon huomiota. Olen esiintynyt ja kiusannut veljeni kuoliaaksi. Kaikki mahdolliset keinot ovat olleet käytössä, että olen saanut katseet kääntymään itseeni. Hommasta tuli hankalaa, kun veljeni kasvoi fyysisesti niin paljon isommaksi, että kiusaaminen ei ollut enää turvallista. Olemme nykyään veljeni kanssa erittäin hyvissä väleissä, kaikesta huolimatta.

Äitini kanavoi huomiontarpeeni teatteriin. Pääsin nuorena näyttelemään Hyvinkään teatteriin, joka oli ammattijohtoinen harrastajateatteri. Olin myös Hyvinkäällä lasten teatteriryhmässä kahdeksanvuotiaana. Sitten oli pitkä tauko, jolloin pelasin pesäpalloa ja jalkapalloa. Halusin olla oikeissa jutuissa enkä koulunäytelmissä, koska ne eivät olleet mielestäni tarpeeksi kunnianhimoisia.

  Olisi ihan kauheaa olla nyt oman uransa kohokohdassa, sittenhän se olisi pelkkää alamäkeä tästä eteenpäin.

Lopetin pesäpallon pelaamisen, kun tajusin, että haluan olla mieluummin Suomen paras näyttelijä kuin Suomen paras pesäpalloilija. Kuinka lähellä olen sitä tavoitetta nyt? Se jätettäköön muiden arvioitavaksi, mutta tärkeintä on, että saa tehdä uusia töitä.

Olen 35-vuotias. Olisi ihan kauheaa olla nyt oman uransa kohokohdassa, sittenhän se olisi pelkkää alamäkeä tästä eteenpäin. Haluan nousujohteisen uran ihan sinne mestarivuosiin, eläkeikään asti. Minulle ei ole itseisarvo päästä tekemään Hollywood-rooleja, mutta eurooppalainen elokuva kiinnostaa. Haluan olla osa eurooppalaista elokuvaa myös muuten kuin näyttelijänä, kirjoittaminen ja ohjaaminen kiinnostavat.

Ammatinvalintani on ollut nappi. Olen saanut olla esillä. Minulla on edelleen tarve tulla nähdyksi, mutta se on muuttanut muotoaan. Ennen riitti, että sain tehdä erilaisia rooleja, mutta nyt haluan tehdä erilaisia projekteja, kertoa itselleni tärkeistä asioista. Minulle riittää, että yksi ihminen on käynyt katsomassa näytelmän ja se on koskettanut jollain tavalla. Silloin näytelmällä on ollut paikkansa.”

Kunnianhimo

”Haluan tehdä yhä kunnianhimoisempia töitä. Työ antaa virtaa, suunnan, energiaa, haasteita ja mahdollisuuksia.

Jäin viime syksynä Kansallisteatterista vuodeksi virkavapaalle, koska koin tarvitsevani uusia haasteita. Monesti Suomessa katsotaan negatiiviseksi, että haluaa eteenpäin ja on kunnianhimoinen. Monessa muussa kulttuurissa nämä ovat juuri niitä ominaisuuksia, joita arvostetaan. Uskallan sanoa ääneen, jos haluan saavuttaa jotain. Toki on aina mahdollisuus, että et pääse tavoitteeseen. Jos sanot tavoitteen ääneen, on paljon todennäköisempää onnistua kuin, jos ei sano mitään.

Minulla on tällä hetkellä useampi kirjoitusprojekti. Tavoitteeni on kansainvälinen ura. Suomi on aika pieni markkina-alue. Kansainvälisyys ei ole minulle itsetarkoitus. Kansainvälisyys tarkoittaa minulle sitä, että saan tehdä töitä uusien ihmisten kanssa. Se inspiroi. Suomessa on valtavasti lahjakkaita tekijöitä, mutta haluan tehdä töitä ihmisten kanssa, jotka katsovat maailmaa eri vinkkelistä. Ja tietysti taiteilijana haluan, että mahdollisimman moni näkee taidettani.

Olen Kansallisteatterin näyttelijänä. Minulla on ollut mahdollisuus tehdä töitä hienojen kollegoiden kanssa hyvin johdetussa talossa jo 13 vuotta. Olen paljon Kansallisteatterille velkaa. Jossain vaiheessa kuitenkin huomasin, että minulle ei riitä vain se, että näyttelen toisten ohjauksessa.”

Isyys

”Toivon, että olen lempeä ja läsnäoleva, hauska ja turvallinen isä. On tärkeää, että lapsilla on olo, että kaikki on mahdollista. Lapsia ei ole vielä pilattu elämän ja maailman lainalaisuuksilla. Kaikilla lapsilla pitäisi olla oikeus ja mahdollisuus tuntea olevansa taikureita. Että kaikki on mahdollista. Moni vanhempi sanoo lapselleen, ettei noin voi tehdä, mutta kyllä voi. Lähden aina tyttöjen impulsseihin mukaan. Kuopukseni, joka on kaksivuotias, saattaa saada impulssin kellosta. Sitten otamme kellon seinältä ja tutustumme siihen ja mietimme, puhuuko kello. Voin vähän muuttaa ääntäni. Siitä tulee puhuva kello. Vanhemman, kahdeksanvuotiaan tyttären kanssa leikimme eri hahmoja. Olemme keksineet hahmon, jonka nimi on Björn Donner. Lähtökohtana on ollut, että se on hauska nimi. Arvostan Jörn Donneria. Björn Donner on vanha herrasmies, joka yleensä on joutunut hankalaan paikkaan ja pohdimme, miten se pääsisi sieltä pois.”

Itseluottamus

”Itseluottamukseni vaihtelee niin kuin kaikilla ihmisillä. Itseluottamus on varmaan aika sisäsyntyistä. Olen saanut hyvät lähtökohdat. Minua ja veljeäni on osattu tukea ja kannustaa. Näyttelijän ammatissa itseluottamuksella on iso merkitys. Jos luottaa ja uskoo siihen, mitä tekee, katsojalla on suurempi todennäköisyys nähdä roolihenkilössä oikeita asioita. Jos näyttelijä ei luota siihen, mitä tekee, katsojankin on vaikea nähdä samaistumiskohtia. Siinä mielessä itseluottamus on tärkeä työväline näyttelijän ammatissa. Mutta sen vangiksikin voi jäädä.

  Jos on kauhean tyytyväinen itseensä, tietyt sävyt katoavat.

Jotkut näyttelijät, varsinkin miehet, rakastuvat itseensä lähestyessään keski-ikää. Pyrin varomaan sitä. Jos on kauhean tyytyväinen itseensä, tietyt sävyt katoavat. Itseluottamuksen kanssa pitää olla varovainen, ettei kusi nouse päähän. Teatterikorkeakouluaikoina minulla oli vähän harhakuvitelmia itsestäni, mutta se kuuluu ihmisenä kasvamiseen. Menin joka paikkaan sata lasissa ja uskoin liikaakin omiin kykyihini. Se kuuluu nuoruuteen. Monilla ihmisillä alasta riippumatta menee joskus kovaa ja päässä hölskyy, mutta jos sen asian tiedostaa, siinä kasvaa ihmisenä. Tietää, mitä on ja mitä ei ole.”

Terveys

”Jos roolissa pitää olla hyvässä kunnossa, tarkkailen ruokavaliota. Mutta jos kyttää liikaa syömisiään, elämästä katoaa spontaanisuus ja ilo. Se vaikuttaa myös ihmisiin ympärillä. Nälkäisenä olen kärttyisä.

Pyrin liikkumaan joka päivä. Kävelen työmatkoja. Käyn joskus liikuntakeskuksessa ohjatuilla tunneilla. Menen sinne ja katson, mitä tunteja siellä sillä hetkellä on. Olen käynyt pilateksessa ja tykkään treenata kahvakuulilla. Menen harvemmin punttisalin puolelle. Hyvä ystäväni Jani Leinonen on hurahtanut sirkusakrobatiaan. Käymme yhdessä taitoliikuntakeskuksessa. Hypimme trampoliinilla. Siinä tulee yllättävän nopeasti lämmin.”

Luonne

”Olen avoin ja luotettava. Pidän tärkeänä, että läheiset voivat luottaa minuun ja että he tietävät, että kanssani on turvallinen olla. Minulla on hyvä intuitio. Innostun herkästi ihmisistä ja elokuvista. Viimeksi innostuin The Interview -elokuvasta. Olin ihan fiiliksissä siitä, miten se rikkoi elokuvan konventioita. Se oli älyvapaa komedia. Diggasin siitä.

Olen parhaimmillani illalla kello seitsemän. En ole ollenkaan aamuihminen. Torkutan aamulla kännykän torkkuherätystä tunnin. Suunnittelen aikatauluni sen mukaan, että jos pitää olla jossain yhdeksältä, laitan kellon soimaan seitsemältä. Sitten minulla on tunti aikaa virua sängyssä.

Minun täytyy joskus potkia itseäni takapuoleen oikein kunnolla. En mene sieltä, missä olen vahvoilla, vaan sieltä, mistä tuntuu vaikealta.

Arvostan miehiä, jotka uskaltavat heittäytyä eivätkä pelkää menettävänsä miehekkyyttään. Miehekkyys on sitä, että uskaltaa olla vapaa ja tehdä asioita, mitkä oikeasti kiinnostavat.

Miehekkyyttä on tuoda omat mielipiteet esiin ja seistä niiden takana. Tunnen itseni tosimieheksi, kun saan tyttäreni rauhoittumaan. Lopetan, mitä olen tekemässä, olen heille läsnä ja otan syliin.

En ole koskaan ollut lukutoukka. Olen ollut enemmän tekijä, mutta en ole myöskään niitä ihmisiä, joiden pitää koko ajan mennä ja tehdä, vaikka ulkopuolisesta saattaa vaikuttaa siltä.”

 Äly

”Äly on kaiken perusta. Kaikki lähtee älystä ja tunneälystä. Äly on kiehtovaa. On hienoa tavata ihminen, joka saa minut ajattelemaan uudella tavalla.

Huumorikin on älykkyyttä. Ja sekin on älykkyyttä, että osaa kuunnella toista. Kun olen joskus riidellyt vaimoni kanssa puoli tuntia, ihmettelen, että mistähän me oikein riitelemme. Vaikuttaa siltä, että olemme samaa mieltä.

Tunnen itseni tyhmäksi joka päivä. Perhe-elämässäni törmään usein sellaisiin juttuihin, että yritän puskea voimakkaasti omaa agendaa. Kun huomaan, että olen väärässä, tulee tyhmä olo. Mitä nopeammin annan periksi, sitä vähemmän tytöt minulle nauravat. Joissakin asioissa peräänantamattomuus on hyvä. Mutta jos huomaan, että olen väärässä, myönnän sen mahdollisimman nopeasti. Seuraamukset ovat vähäisemmät.”

Ulkonäkö

”Minulle on tärkeää olla sinut itseni ja oman kroppani kanssa. En katsele itseäni paljoakaan peilistä, mutta jos sanot, että olen joidenkin ihmisten mielestä hot, ehkä se tulee siitä, että olen sinut itseni kanssa ja tunnen oloni mukavaksi omissa nahoissaan. En osaa sanoa, mihin kohtaan vartalossani olen tyytyväinen. Kroppani toimii liikunnallisesti hyvin. Vartaloni on joustava.

  Tässä iässä on tyytyväinen siihen, että kroppa pelaa.

Urheilin paljon nuorena. Pelasin pesäpalloa. Halusin voimaa, nopeutta ja ketteryyttä. Nuorena omaan kroppaan suhtautuminen oli suoraviivaisempaa. Nuorena on kuolematon ja mikään ei mene rikki. Tässä iässä on tyytyväinen siihen, että kroppa pelaa. Kohtuus kaikessa, myös liikunnassa. Olen aina liikkunut, mutta osaan myös levätä.

Minulla ei ole vartalossani kohtaa, johon olisin tyytymätön. Kaikki toimii ja on oikeilla paikoillaan. Pitää olla tyytyväinen.”

Lihakset

”Jos näyttelijä on kovin lihaksikas, se saattaa viedä pois huomiota näyttelijän työstä. Katsoja alkaa miettiä, kuinka monta kertaa viikossa näyttelijä käy salilla. Hyvä kunto tarkoittaa minulle sitä, että suoriudun työtehtävistä.

Nuorempana lihaksilla oli minulle paljon suurempi merkitys, kun urheilin ja hain miehenä olemista. Ensimmäinen ajatus usein on, että mitä isommat lihakset, sitä enemmän olet mies. Ei se ihan niin mene.

Lihaksista on kuitenkin hyvä pitää huolta. Kun treenasin vapaapainia, oli tosi kiehtovaa, että voi viedä kroppansa uudelle tasolle. Minusta olisi voinut tulla myös ammattiurheilija. Urheileminen on kivaa, mutta se vie paljon aikaa ja huomiota pois muilta asioilta. Balanssi on hyvä pitää myös liikunnassa.”

Pukeutuminen

”Laatu on tärkeä, ja että vaatteessa on idea. Vaatteilla pystyy ilmaisemaan itseään. Ihmiset ilmaisevat itseään jopa puhelimilla. Luin artikkelin, että monet hankkivat puhelimen lisätäkseen seksuaalista viehätysvoimaansa. Allekirjoitan sen. En tarkoita, että se minun kohdallani pitäisi paikkaansa. Minulla on rämä puhelin.

Laatu ei katso hintaa. Puvuissa villa on hyvä. Jos löydän hyvän puvun, pidän sitä useamman vuoden. Olen onnellisessa asemassa, että minulla on ystäviä, jotka ovat vaatealalla.

Tyylini on klassinen. Vaimoni Lilin myötä olen alkanut kiinnittää huomiota vaatteiden yksityiskohtiin. On kiva laittaa päälle jotakin, jossa on tarina. Minulla on kiiltonahkaiset lenkkarit. Suosikkini ovat Vans-merkkiset lenkkarit, jotka ovat korkkia. En olisi ennen mennyt ostamaan korkkikenkiä.

Rakastan värikkäitä sukkia. On ihanaa laittaa talvella kirkuvan neonkeltaiset sukat. Ne nostavat heti mielialaa. Tällä hetkellä pukeutumisessani on musta kausi. Se ei tunnu synkältä. Kun mieli tuntuu hyvältä, musta puhuttelee. Ehkä se on niin, että kun tarvitsee piristystä, käyttää enemmän värejä. Kun elämässä on hyvä tasapaino, voi laittaa vähän mustaakin.”

Raha

”On ideaalitilanne, että pystyy hoitamaan perheen kulut ja että sen päälle pääsee vielä vähän matkustamaan. Mutta raha ei tee ketään onnelliseksi. Onnen hetket tulevat muualta.

Lottoan kerran vuodessa, ja olen aina varma, että voitan. En ole koskaan voittanut mitään. Se tuntuu hyvältä. Olen tehnyt sopimuksen itseni kanssa, että en halua voittaa tai hävitä missään marginaalisessa. Jossain vaiheessa pelkäsin lentämistä. Sitten ajattelin, että se on aika itsekeskeistä ajattelua, että just se lentokone, jolla minä matkustan, tippuisi. Päätin, että en halua voittaa lotossakaan. Haluan välttää nämä marginaalit.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?