Tänään Simpsoneissa: Tapetilla Helsinki! - Viihde - Ilta-Sanomat

Tänään Simpsoneissa: Tapetilla Helsinki!

Suosittu piirrossarja vierailee tämän illan jaksossa Olympiastadionilla.

Homer ja Marge hurahtavat curlingiin.­

21.1.2015 18:50

Simpsonit, ke 21.1. Sub klo 20.30

Matt Groeningin luoma megasuosittu piirrossarja Simpsonit piipahtaa tänään pikaisesti Helsingissä.

Sub esittää tällä hetkellä uusintana 21. kauden jaksoja kaksi kappaletta päivässä. Illan jälkimmäisen jakson nimi on Kurvailua curling-kentällä. Siinä Homer ja Marge hurahtavat curlingin pauloihin. Romanttisille treffeille lähtenyt pariskunta päätyy keskelle curling-joukkueen harjoituksia, ja kohta Simpsonit jo koettavat onneaan olympialaisissa. Finaalissa pariskunta kohtaa Ruotsin.

Olympialaisia äityy muistelemaan myös rehtori Seymour Skinnerin äiti Agnes, joka oli 1950-luvulla lupaava seiväshyppääjä. Hän kertoo edustaneensa Yhdysvaltoja Helsingin olympiakisoissa 1952 – onnettomin tuloksin, koska oli samaan aikaan raskaana. Agnesin takaumassa näytetään lyhykäisesti Helsingin olympiastadionia ja suomalaisyleisöä katsomossa. Jakso kuitenkin sisältää asiavirheen: oikeasti naisten seiväshyppy tuli olympialaisten ohjelmaan vasta Sydneyn kisoissa vuonna 2000.

Vaikka illan jakson teemana on curling, Suomen oma curling-tähti Markku Uusipaavalniemi ei tiettävästi ole antanut ääntään jaksolle. Sen sijaan ääninäyttelijänä jaksossa vierailee amerikkalainen urheiluselostaja Bob Costas.

Pikavisiitti Helsinkiin ei ole Simpsoneiden ainoa Suomi-kontakti. Sarjan tuottajana on jo pitkään häärinyt suomalaistaustainen Bonita Pietila, jonka isovanhemmat muuttivat aikanaan Yhdysvaltoihin. Lue Pietilan haastattelu täältä!

Laajempi listaus Simpsoneiden Suomi-viittauksista löytyy sarjan fanisivustolta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?