Hollywood-ohjaaja Wes Anderson kiitti kahta suomalaista Golden Globe -puheessaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Hollywood-ohjaaja Wes Anderson kiitti kahta suomalaista Golden Globe -puheessaan

Suomalaistoimittajat Kirpi Uimonen ja Erkki Kanto saivat maininnan Golden Globe -gaalassa.

12.1.2015 21:17 | Päivitetty 13.1.2015 8:13

Golden Globe -gaalan suomalaisittain mielenkiintoisin kiitospuhe nähtiin, kun ohjaaja-tuottaja-käsikirjoittaja Wes Anderson jakeli kiitoksia parhaan komediaelokuvan pystin voittaneen The Grand Budapest Hotel -elokuvan puolesta.

Ohjaaja nimittäin luetteli elokuvan tekijöiden lisäksi nimeltä Hollywood Foreign Pressin jäseniä, joita halusi kiittää palkinnosta. Hollywoodissa työskentelevistä ulkomaalaisista toimittajista koostuva Hollywood Foreign Press Association (HFPA) on Golden Globe -gaalan järjestävä taho.

Anderson luetteli puheessaan etunimiä, jotka epäilemättä kuulostivat amerikkalaiskorviin erikoisilta. Puheessa kuultiin muun muassa nimet Dagmar, Lorenzo, Jean Paul, Armando, Helmut ja Hans.

Listan jälkeen Anderson jatkoi:

– Nämä ovat henkilöitä, joita haluan tänä iltana kiittää, ja monia muita, joiden nimet ovat aivan erilaisia, mutta aivan yhtä vangitsevia: Kirpi, Erkki, Anka, ja niin edelleen, Anderson sanoi saaden salin nauramaan.

Suomalaistoimittajat Kirpi Uimonen ja Erkki Kanto ovat HFPA:n jäseniä ja näin ollen ovat olleet mukana myös äänestämässä gaalan voittajista.

Kirpi Uimonen toimii aktiivisesti myös Ilta-Sanomien avustajana.

Videolla Andersonin ulkomaisille toimittajille suunnatun puheenparren voi kuunnella kohdasta 01:01 eteenpäin.

Wes Andersonin tunnetuimpia elokuvia ovat The Grand Budapest Hotelin lisäksi muun muassa Royal Tenenbaums ja Darjeeling Limited.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?