Viihde

Kingi-tuottaja tuskastui lippu-kohuun - ”pahoittakaa mielenne mieluummin urheilukisoista”

Julkaistu: , Päivitetty:

kingi
Uutuusohjelma Kingi sai lauantai-iltana häkellyttävän lopetuksen, kun Aku Hirviniemi pomppi Suomen lipun päällä.

LAUANTAI-ILTANA alkaneen Kingi-ohjelman loppupuolella nähtiin, kun Aku Hirviniemen esittämä hahmo Hannu Pakarainen nousi lavalle Suomen lippu harteillaan. Hahmon esiintyminen loppui monia katsojia hämmentäneeseen performanssiin, jossa Hirviniemi pomppi lipun päällä ja yritti myös virtsata sen päälle.

Isänmaallisuudestaan puhunut ja Finlandia hymniä laulanut Hirviniemen hahmo luuli lavalla olleiden pyrotekniikoiden sytyttäneen harteillaan olleen lipun palamaan, joten lipun tallominen oli osa esitystä, jossa hahmo yritti sammuttaa lippua.

Tapaus aiheutti tuoreeltaan runsaasti kuohuntaa sosiaalisessa mediassa.


TUOTANTOYHTIÖ Rabbit Filmsin tuottaja Jasmine Patrakka ei ymmärrä asiasta noussutta kohua.

Oletteko tekijätiimin kanssa seurannut keskustelua, joka Suomen lipun tallomisesta on noussut?

 

– Niin siis kankaanpala tallottiin. Sehän ei ollut aito lippu, vaan meidän rekvisiittaosastomme on tehnyt sen vanhasta parisängyn lakanasta, Patrakka sanoo.

Hänen mukaansa myöskään hahmon harteilla olleen lipun mittasuhteet eivät olleet oikeat.

– Olen rehellisesti sanoen kyllästynyt jo tähän aiheeseen, mielestäni tämä on ihan nolla-aihe. Jos nyt jostain pitää pahoittaa mieli, niin miksei sitten mieluummin siitä, kun esimerkiksi urheilukisoissa hiihtäjä saattaa kaatua lippu harteillaan maahan tai jopa pyyhkäistä nenäänsä siihen. Ja silloin kyseessä on nimenomaan oikea Suomen lippu.


PATRAKAN MUKAAN lauantain jaksossa ei pyritty tarkoituksella järkyttämään ketään.

– Mitä nyt olen jonkin verran lukenut esimerkiksi somessa olleita viestejä, niin aika monet ovat ymmärtäneet, että lippu ei ollut aito ja toisekseen, että tämä on komiikkaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt