Putous-tähti alasti uutuuselokuvassa: ”Olen tyytyväinen vartalooni!”

Julkaistu:

Johanna Vuoksenmaan uutuuselokuvassa Viikossa aikuiseksi alastomuus ei ollut tabu.
Putouksesta tuttu näyttelijä Essi Hellén tekee ensimmäisen elokuva-alastonkohtauksensa Johanna Vuoksenmaan uutuuskomediassa Viikossa aikuiseksi. Elokuvassa joukko toisilleen tuntemattomia henkilöitä viettää henkisen aikuistumisleirin Turun saaristossa, Essin hahmo onkin puunhalaajaksi luonnehdittu joogi Emma.

– Alastomuus oli mielestäni elokuvan kannalta perusteltua, minulla ei olisi voinut olla parempaa ohjaajaa tai näyttelijöitä kohtausta tehdessä, Hellén kertoo IS:lle.

Kohtauksessa leiriläiset saunovat yhdessä sekasaunassa, ja Emma on ainut joka marssii saunaan ilman rihman kiertämää. Kohtaus on kuvattu siten, että Hellén kävelee alasti suoraan kameraa kohti, tämän lisäksi hänen hahmonsa pulahtaa hyiseen meriveteen uimaan ja venyttelee hartioitaan laiturilla.

– Kohtauksen ideana oli kertoa, että avoin alastomuus riisuu ihmiset jännitteistä ja kohtaus oli täysin epäseksuaalinen. Usein pohditaan, miksi elokuvissa ollaan alasti ja onko kohtaus tarpeellinen vai näytetäänkö siinä vain näyttelijän kauniita pakaroita. Tämä kohtaus oli nimenomaan tämmöinen ”down to earth.”

Alastonkohtaus ei ole Essin uralla ensimmäinen, sillä aiemmin hän on esiintynyt alasti Kokkolan kaupunginteatterin näytelmässä.

– Suhtautumiseni olisi varmasti ollut erilainen, jos kyseessä olisi ollut pelkkä seksikohtaus. Niitä ei ole tullut urallani vielä eteen, mutta kyllä niilläkin on paikkansa, ja niitäkin voidaan tehdä hyvällä maulla.

Essi on erityisen iloinen siitä, että hänen esimerkkinsä kautta valkokankaalla nähdään terveitä naisvartaloita.

– Olin vuosia toivonut, että saisin tehdä tällaisen roolin. Olin synnyttänyt yhdeksän kuukautta ennen kohtausta. On hienoa, että elokuvassa näkyy normaalin naisen vartalo. Tässä maailmassa näytetään naisille todella paljon siloteltua kuvaa. Olen tyytyväinen itseeni ja siihen, minkä näköinen olin silloin. Olen iloinen, jos nuoremmat tytöt voivat nähdä kohtauksen ja ajatella, että kaikenlaiset ihmiset voivat menestyä ja ettei esimerkiksi rasvaprosentilla ole väliä, Essi summaa.