Illalla televisiossa: On yksi outo asia, jota ilman Ville Haapasalo ei matkusta minnekään - Viihde - Ilta-Sanomat

Illalla televisiossa: On yksi outo asia, jota ilman Ville Haapasalo ei matkusta minnekään

–
Jos on kylmää, mukaan kalsarit, jos kuumaa, uikkarit. Tärkeintä on avoin mieli. Ja ruokahalu! kertoo Ville Haapasalo pakkausperiaatteistaan.

– Jos on kylmää, mukaan kalsarit, jos kuumaa, uikkarit. Tärkeintä on avoin mieli. Ja ruokahalu! kertoo Ville Haapasalo pakkausperiaatteistaan.

Julkaistu: 7.1.2015 6:04, Päivitetty 7.1.2015 16:35

Ville Haapasalo matkustaa uudessa sarjassa Kaukasiaan. Tv-lehti kysyi Haapasalon pakkausperiaatteista.

Kaukasia 30 päivässä, Teema klo 21.00

Matkustat Teemalla seuraavaksi Kaukasiaan. Miksi juuri sinne, Ville Haapasalo?

– Aihe on ollut mielessäni jo pitkään, onhan Kaukasialla sotahistoriansa vuoksi erikoinen sielu. Puhutaan väkivaltaisista ihmisistä, mutta oma näkemykseni on päinvastainen. Näissä maissa tehdään täysillä se, mitä tehdään, oli kyse sitten syömisestä, juhlimisesta tai uskomisesta.

– Lähdin matkaan myös ruoka mielessä. Georgiasta sanotaan, ettei siellä syödä elääkseen, vaan eletään syödäkseen. Ensimmäinen kysymys tavatessa on: mitä söit tänään?

Koitko matkalla yllätyksiä?

– Pohjois-Kaukasialla yllätti se, kuinka paljon uutta oli rakennettu. Seutu on rauhallista, eivätkä edes nuoret pojat uskalla nahistella. Katutappelustahan voi seurata 100 vuoden sota! Etelässä taas tilanne on erikoinen, sillä monissa maissa ei itsekään tiedetä, kuka on miehittänyt mitäkin ja kenen vallan alla asustellaan.

Millaisia haasteen hetkiä kohtasit?

– Kaukasuksen olen ennen nähnyt vain lentokoneen ikkunasta, mutta nyt todella kävin Euroopan korkeimman vuoren huipulla. Tosin helikopterilla, sillä paikan päällä olosuhteet olivat uskomattomat. Oli 29 astetta pakkasta ja tuuli 55 metriä sekunnissa – kun suun avasi, se täytyi käsillä auttaa takaisin kiinni. Jännitin vuorta niin, etten yölläkään nukkunut.

Mitä otat aina matkalle mukaan?

– Aku Ankan taskukirjoja. Muuten pakkaan rennosti.

Kuinka aikaa jää perheelle reissauksen lomassa?

– Se on järjestelykysymys, joka keikkatyöläisellä aina on. Yhdessä matkassa kuluu aikaa kuukauden verran. Viiden vuoden kuulennolle en lähtisi.

Millaisia ihmisiä tapasit?

– On lohdullista huomata, että vaikeissakin oloissa asuu aina hienoja, hyviä ihmisiä. Kaukasuksella vieraanvaraisuus on tolkutonta. Vedenhakureissulla voi mennä kolme päivää, kun ryhdytään yhdessä syömään ja juomaan.

Onko matkoillasi poliittista vivahdetta?

– Ukrainan tilanne toki heijastuu Kaukasiaan, ja ote olisi helposti kääntynyt poliittiseksi. Totta kai ihmisille täytyy antaa lupa puhua heille tärkeistä asioista, mutta emme halunneet tehdä siitä teemaa. Skandaaleille ja epäkohdille ovat ohjelmat erikseen.

Kuvaile tämänhetkistä suhdettasi Venäjään.

– Muuten samanlainen kuin ennenkin, mutta viihdealan puolella tilanne on pysähtynyt ja odottava.

Minne suuntaat seuraavaksi?

– Jatkan sen todistamista vääräksi, että Kaukasia olisi pelkkää sotaa. Uusi aie on seurata Volgaa, jokien äitiä, Itämereltä aina Kaspianmerelle. Matkan varrelle osuu 11 suurta kaupunkia ja vielä useampi seikkailu.

Esiinnyt Kansallisteatterin Maaseudun tulevaisuus -näytelmässä. Oliko helppo nousta lavalle?

– Ei. Se pelotti vielä enemmän, kuin kaukasialaiselle vuorelle nouseminen!

Katso päivän kaikki tv-ohjelmat osoitteesta iltapulu.fi!

Kuvituskuva

Tuoreimmat osastosta