Lenita Airisto suhteestaan Loiriin: ”Hän oli äärimmäisen eroottinen mies” - Viihde - Ilta-Sanomat

Lenita Airisto suhteestaan Loiriin: ”Hän oli äärimmäisen eroottinen mies”

Lenita Airisto muistelee erittäin lämpimästi suhdettaan Vesa-Matti Loiriin.

6.1.2015 9:02

Lenita Airistoon yksi Vesa-Matti Loirin vieraista sunnuntaina alkaneessa Nelosen Loirinuotiolla-ohjelmasarjassa.

Lenita muistelee entistä rakastettuaan suurella kunnioituksella ja lämmöllä.

Lenita Airiston ja Vesa-Matti Loirin suhde alkoi tajunnan räjäyttävällä tavalla. Lenita teki 70-luvulla naistenlehteen juttusarjaa sen ajan mielenkiintoisista miehistä. Vesku Loiri oli näyttelijänä Helsingin Kaupunginteatterissa, joten pari sopi haastattelupaikaksi läheisen puiston.

LENITAN vahva ennakkokäsitys näyttelijästä osui oikeaan.

– Tämä haastattelu oli lähtölaukaus täydelliselle rakkaussuhteellemme. Tapaaminen oli järisyttävä. Meillä oli heti voimakas yhteys. Ymmärsin, mihin hänen näyttelemisensä ja hauska kaatuilunsa perustuivat. Se ei ollut mitään holtitonta touhuamista. Veskulla oli vahva näkemys siitä, miten komiikkaa tehdään. Se vaatii itsekuria, älyä ja tilannetajua, mutta myös vahvaa kritiikkiä itseään kohtaan. Vesku oli äärimmäisen kriittinen. Hän sai siitä näyttelemiseensä varmuutta ja voimaa, Lenita kuvailee Vesa-Matti Loiria Ilta-Sanomille.

Haastattelusta alkoi Airiston ja Loirin suhde, joka yllätti täysin molemmat.

– Kohtasimme yhtäkkiä toisemme. Minä olin eronnut ja aloittanut uuden suhteen ulkomailla. Veskulla oli myös samaan aikaan suhde toisaalla. Halusimme kuitenkin molemmat kokea tämän. Meillä oli täydellinen rakkaussuhde niin henkisesti kuin fyysisestikin. Hän myös asui jonkin aikaa luonani. Minulle oli myös täysin selvää hänen fyysisyytensä. Vesku oli äärimmäisen eroottinen mies. Olen joskus verrannut häntä näyttelijä Burt Lancasteriin, Lenita kertoo.

Pariskunnan suhde kipinöi pitkään. IS kertoi lauantaina parin intohimoisesta suutelovideosta 90-luvulla. Lenitan mukaan Vesku on suutelijana ylivoimainen. Asteikolla 1-10 miehen suutelutaidot ovat Airiston mukaan luokkaa 11.

– Eikä se ollut ensimmäinen, eikä viimeinen suudelmamme.

AIRISTOLLA ja Loirilla oli suhteessaan vahva tunnelataus ja luja henkinen yhteys. Kaksi ihmistä löysivät toisensa ja heitä yhdisti samat päämäärät sekä luonteenpiirteet.

– Olimme molemmat kunniahimoisia uraihmisiä. Vesku on ihminen, joka ei hurahda mihinkään. Hänen päämääränsä oli tulla taiteilijaksi ja siinä toteuttaa luovuuttaan. Emme koskaan puhuneet rahasta. Emme kumpikaan tavoitelleet rahaa, vaan itsemme toteuttaminen työn kautta oli meille molemmille erittäin tärkeää. Meitä yhdistää myös se, että emme kumpikaan halua puhua yksityiselämämme asioista. Emme myöskään pidä juhlista, emme tykkää mennä juhliin, emmekä tykkää järjestää juhlia, Lenita kuvailee heidän yhtäläisyyksiään.

Lenita Airiston ja Vesku Loirin suhde muutti matkan varrella muotoaan, vahva side toisiinsa on säilynyt.

– Säilymme ikuisesti ystävinä. Meidän yhteys ei koskaan katkea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?