Viihde

Ruotsin salaperäinen prinsessa Margaretha välttelee julkisuutta: Minua ette haastattele!

Julkaistu:

prinsessa
Kuningas Kaarle Kustaan isosiskoa, prinsessa Margarethaa kutsutaan Ruotsissa hovin salaperäisimmäksi jäseneksi.
Ruotsin prinsessa Margaretha on jäänyt ruotsalaisille melko etäiseksi hahmoksi, sillä prinsessaa nähdään hyvin harvoin julkisuudessa.

Expressen-lehti on viime viikkoina julkaissut Kaarle Kustaan sisarusten haastatteluja, mutta salaperäinen Margaretha on lehden mukaan kieltäytynyt haastattelusta.

Margaretha muutti jo vuosia sitten kauas hovin vilskeestä ja asuu nykyään Oxfordshiressä sijaitsevassa pikkukylässä.

Lehden mukaan Margaretha on tehnyt selväksi, ettei hän ole kiinnostunut julkisuudesta.

Asuu kivitalossa, ajaa tavallisella Hondalla

Ruotsalaislehti matkusti syksyllä 2013 Oxfordshireen etsimään prinsessaa.

Expressen sai selville, että prinsessa elää varsin tavallista elämää, eikä kukaan kyläläisistä tiedä hänen olevan kuningasperheen jäsen.

Margaretha shoppailee alueen pikkukaupoissa, asuu pienessä kivitalossa ja ajelee tavallisella Hondalla, jonka takaosassa on iso lommo.

– En ole sopinut mistään haastattelusta ja en anna haastatteluita vastaisuudessakaan, Margaretha ilmoitti tiukasti kotioveaan kolkutelleille Expressenin toimittajille.

Margarethasta olisi voinut tulla kuningatar

Margarethasta olisi voinut tulla aikanaan kuningatar, jos Ruotsin lainsäädäntö olisi sen sallinut.

Margaretha on Kaarle Kustaan isosisko, mutta tuolloin nainen ei voinut olla kruununperijä, joten kruunu siirtyi pikkuveli Kaarle Kustaalle.

Margaretha avioitui vuonna 1964 amerikkalaisliikemies John Amblerin kanssa. Pari muutti pian häiden jälkeen Lontooseen, ja sieltä lopulta Oxfordshireen.

Expressen kertoo, että Margarethalla ja hänen miehellään oli taloushuolia, sillä miehen yritys meni konkurssiin. Pari joutui myymään Oxfordshiressä sijainneen luksuskartanonsa ja muuttamaan vaatimattomampaan taloon.

Margaretha ja Ambler erosivat vuonna 1994, mutta eivät koskaan hakeneet avioeroa. John Ambler menehtyi vuonna 2008.

”Hän on oikeasti sisaruksista puheliain”

Expressen kertoo, ettei kukaan Ruotsissa tunnu tietävän tarkemmin prinsessan nykyisestä elämäntilanteesta ja mitä hän on tehnyt Britanniassa vietettyjen vuosien ajan.

Ruotsissa arvuutellaan, onko Margaretha kenties käynyt normaalissa päivätyössä elättääkseen itsensä.

Oxfordshiren asukkaat kertoivat lehdelle prinsessan viihtyvän omissa oloissaan, eikä hän osallistu kyläläisten yhteisiin illanviettoihin. Margarethan uskotaan kuitenkin tapaavan usein kolmea lastaan, jotka asuvat myöskin Britanniassa.

Hovitoimittaja Sten Hedman kertoo Expressenille, että Kaarle Kustaa ja Margaretha ovat erittäin läheisiä ja kuningas on ollut siskonsa tukena vaikeina aikoina.

– Sisaruksilla on erittäin hyvät välit. He tapaavat toisiaan edustustilaisuuksissa, mutta näkevät tietenkin melko harvoin, sillä he kaikki asuvat eri maissa, hovitoimittaja sanoo.

Kuningasperheen lähipiiristä kerrotaan Expressenille, että Margaretha on todellisuudessa paljon avoimempi ja iloisempi, mitä hänen julkisuuskuvansa on antanut ymmärtää.

– Hän ei ole ollenkaan arka tai ujo. Hän on sisaruksista puheliain ja todella räiskyvä luonne, lehdelle kerrotaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt