Brad Pitt, 51, IS:n erikoishaastattelussa – katso kuumat kuvat vuosien varrelta! - Viihde - Ilta-Sanomat

Brad Pitt, 51, IS:n erikoishaastattelussa: ”Teen yhä elokuvia rahasta” – katso kuumat kuvat vuosien varrelta!

Brad Pitt, 51, on vuosien myötä kasvanut kauniista kassamagneetista vakavasti otettavaksi näyttelijäksi ja tuottajaksi. Ilta-Sanomat Tv-lehti tapasi tähden lokakuussa New Yorkissa.

Brad Pitt, 51, kuvattiin marraskuussa Fury-elokuvan ensi-illassa Tokiossa.­

26.12.2014 9:02

Ocean’s Twelve, pe 26.12. MTV3 klo 22.25

Brad Pittistä, 51, on tullut neljännesvuosisadan aikana maailmankansalainen. Nuorena elokuvat olivat hänen ikkunansa maailmaan.

– Minut kasvatettiin uskonnollisessa ilmapiirissä Missouri-osavaltion pikkukaupungissa Ozarkissa, mutta leffojen kautta näin erilaista elämää ympäri maailman, hyväntuulinen näyttelijä muistelee nuoruuttaan Tribeca Grill -ravintolassa New Yorkissa.

18. joulukuuta 1963 syntynyt Brad sai uskonnollisen kasvatuksen. Siitä huolimatta hän kuvaa nuoruuttaan normaaliksi.

– Olin tavallinen teini. Autot ja tytöt kiinnostivat minua, samoin matematiikka, kemia ja biologia.

Brad opiskeli yliopistossa journalismia ja markkinointia, mutta lopetti opinnot kaksi viikkoa ennen valmistumista. Intohimo elokuviin vei hänet Los Angelesiin; ensin opiskelemaan näyttelemistä ja sitten pieniin tv-rooleihin. Samoihin aikoihin hän lensi ensi kerran.

 ”Komediassa tunsin oloni epämukavaksi”

– Aloitin uuden uran pienen pienistä rooleista. Aluksi kuuntelin muiden ohjeita liikaa. Minua pyydettiin tekemään asioita, joissa tunsin oloni epämukavaksi, kuten komediaa. Opin hiljalleen bisneksen ja sain parempia mahdollisuuksia, Brad muistelee.

Suuren yleisön mieleen Brad Pitt jäi Thelma & Louise -elokuvan (1991) cowboyna, joka opetti Thelmalle vuoteen iloja. Viisi kiihkeää minuuttia valkokankaalla Geena Davisin kanssa olivat hänen lähtölaskentansa kuuluisuuteen ja seksisymboliksi. Kesti kuitenkin aikansa ennen kuin Bradista tuli vakavasti otettava näyttelijä.

Vuonna 1994 julkaistiin Anne Ricen romaaniin pohjautuva romanttinen kauhuelokuva, Veren vangit. Kriitikot pitivät Pittiä suositun elokuvan heikoimpana lenkkinä. Veren vangit oli kuitenkin hittielokuvien lähtölaukaus.

– Olen oppinut ammattini tekemällä elokuvia. Minulla ei ole ollut ikinä pitkän tähtäimen suunnitelmia. Jos olen epäonnistunut, olen puinut sitä hetken ja jatkanut sen jälkeen eteenpäin. En ajattele tappiota takapakkina vaan yhtenä etappina seuraavaan voittoon. Onnistumisista olen oppinut nauttimaan, Brad sanoo.

Bradin suhtautuminen näyttelemiseen on muuttunut vuosien aikana. Tänä syksynä ensi-iltansa sai koskettava sotaelokuva Fury, jossa Brad on toiminut myös vastaavana tuottajana. Kaikkiaan hän on ollut tuottamassa kymmeniä elokuva- ja tv-projekteja.

– Teen vieläkin elokuvia rahasta, mutta nautin näyttelemisestä nykyään enemmän kuin ennen. Valikoin sellaisia projekteja, joihin haluan pistää aikaa.

– Ajan myötä ammattitaitoni on kasvanut. Olen myös oppinut kiinnittämään huomiota kohtausten tunnelmaan. Ne ovat tarinan kantavia voimia. Oikean vireen löytäminen on syy, joka saa minut jatkamaan näyttelemistä.

Thelma ja Louise -elokuva (1991) nosti nuoren Brad Pittin maailmanmaineeseen.­

”Lapset ovat yhdistäneet meitä syvemmin kuin vihkivala”

Brad Pittin naissuhteita on seurattu hänen uransa alusta asti. Rakastetuksi on päätynyt usein saman alan kollega, useat heistä Bradin vastanäyttelijöitä.

Hauskan Juliette Lewisin Brad tapasi Too Young To Die? -elokuvan (1990) kuvauksissa. He pitivät yhtä pari vuotta ja tekivät yhdessä myös Kalifornia-elokuvan (1993).

Aurinkoisen Gwyneth Paltrow’n kanssa Bradilla synkkasi Seitsemän-kauhuelokuvan (1995) kuvauksissa, ja he kihlautuivat 1996. Pari erosi kesällä 1997.

Ensimmäistä vaimoaan Jennifer Anistonia Brad kutsui pitkään sielunkumppanikseen. Heidän seitsemän vuoden tuhkimotarinansa päättyi avioeroon 2005, kun Pitt rakastui taas vastanäyttelijäänsä.

Salaperäisen Angelina Jolien Brad tapasi Mr. & Mrs. Smith -toimintakomedian (2005) kuvauksissa. Kuuden lapsen vanhemmat avioituivat yhdeksän yhteisen vuoden jälkeen elokuussa Ranskassa.

– Olen tuntenut oloni avioituneeksi mieheksi jo aikoja sitten. Lapset ovat yhdistäneet meitä syvemmin kuin vihkivala. Silti yllätyin häiden jälkeen tunnettani. Kysymyksessä ei sittenkään ollut pelkkä seremonia, vaan vakaa sitoutuminen. Menimme naimisiin, koska lapsemme kyselivät miksi emme ole naimisissa, Pitt selittää päätöstä virallistaa suhde.

Brad Pitt tapasi Juliette Lewisin töiden merkeissä. Pari teki kaksi elokuvaa yhdessä. Kuva elokuvasta Kalifornia (1993).­

”En ole nähnyt hotellien auloja 15 vuoteen”

Maailmanmaineen lieveilmiö on suuri julkisuus, jota Brad kuvailee sekä vapauttavaksi että ahdistavaksi.

– Olen saanut uskomattomia työtilaisuuksia, tavannut päättäjiä ympäri maailman, auttanut vähäosaisia tai vain piristänyt jonkun päivää. Kolikon toinen puoli on, että olen aina varuillani julkisilla paikoilla. En ole nähnyt hotellien auloja 15 vuoteen, sillä käytän aina takaovia.

Sitten nuoruusvuosien Brad on matkustanut ympäri maailmaa. Los Angelesin -talon lisäksi hänellä ja Angelina Joliella lapsineen on koti Etelä-Ranskassa.

– Sieltä on helppo matkustaa Aasiaan ja Afrikkaan. Lisäksi lapset tykkäävät paikasta. Saamme olla siellä suhteellisen rauhassa, sillä kuvaajat eivät ole siellä yhtä aggressiivisia kuin Yhdysvalloissa, Brad sanoo.

– Perheen hyvinvointi on aina mielessäni: Ovatko he turvassa, vietänkö heidän kanssaan tarpeeksi aikaa ja teenkö asiat oikein. Emme esimerkiksi matkusta pitkiä matkoja yhdessä. Kyse ei ole taikauskosta, vaan käytännöllisyydestä.

Brad Pitt ja Angelina Jolie ovat olleet yhdessä seitsemän vuotta. He avioituivat viime elokuussa.­

Ocean’s Twelve -elokuvassa (MTV3 pe 26.12. klo 22.25) Brad Pitt näyttelee rosvojengin jäsentä.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?