Heikki Lampelan saunaleikit riistäytyivät käsistä - Viihde - Ilta-Sanomat

Heikki Lampelan saunaleikit riistäytyivät käsistä

Asianajaja Heikki Lampela ja muut tunnetut julkkikset muistelevat pahimpia joulukömmähdyksiään.

Heikki Lampela, Jethro Rostedt, Päivi Lipponen, Miapetra Kumpula-Natri ja Lotta Hintsa eivät ole selvinneet joulusta ilman kömmähdyksiä.­

23.12.2014 19:26

Joulu on leppoisaa aikaa rakkaimpien seurassa. Pitkään odotettu joulu ei kuitenkaan aina suju käsikirjoituksen mukaan. Hyvätahtoisetkin suunnitelmat saattavat johtaa yllättäviin käänteisiin ja kömmähdyksiin.

Heikki Lampela­

Tunnetun asianajajan Heikki Lampelan mieleenpainuvin joulukömmähdys tapahtui, kun saunaleikit riistäytyivät vähän käsistä.

– Leikin lasten kanssa siten, että olimme saunomassa ja keräsin isoon saaviin lunta. Meillä oli siinä hauska ohjelmanumero heittää lunta pesuhuoneen lattialle ja leikkiä siinä.

– Hain lunta saunaan saavilla useamman kerran, ja keksin sitten laittaa lumikasan kiukaan päälle. Lumi alkoi sulamaan ja vähän ajan kuluttua kuului kova poks-ääni. Valot sekä kiuas sammuivat. Meillä oli lasten kanssa ihan hauskaa, mutta muilla ei ollut. Sauna oli nimittäin tämän jälkeen ihan kylmä. Mielestäni joulussa on parasta heittäytyä riemuun ja leikkiä lasten kanssa, Lampela kertoo.

Päivi Lipponen­

Kansanedustaja Päivi Lipposen pieni tytär ei yllättäen halunnutkaan kajota joululahjoihinsa.

– Vieläkin naurattaa aatto, kun isäni oli joulupukki 2-vuotiaalle Cecilialle. Pukki oli ilmeisesti niin pelottava ilmestys vihreässä nutussaan ja naamarissaan, että tyttäreni pakeni kauhuissaan kotimme perimmäiseen nurkkaan mummin syliin eikä halunnut olla missään tekemisissä lahjojen kanssa. Ei siis mennyt ihan putkeen joulupukkiherkistely.

Jethro Rostedt­

Turkulaisella kiinteistönvälittäjällä Jethro Rostedtilla oli jouluna hyvätahtoinen suunnitelma, mutta toisin kävi. Miehen hienotunteiset appivanhemmat pitivät kuitenkin mölyt mahassaan.

– Kömmähdyksistä tulee heti mieleen lahja anopille vuonna 2006. Olin ihan oikeasti väsertänyt itse joulukortin ja kaikkea, mutta siinä kiireessä lahjat menivät sekaisin. Minun piti antaa anopille kaunis korurasia, mutta kirjoitin lahjan päälle appiukon nimen. Anoppi sai sinä jouluna vasaran ja appiukko korurasian. Meni joitain vuosia ennen kuin asia otettiin puheeksi, Rostedt muistelee.

Lotta Hintsa­

Viime metreille asti joulun alla töitä paiskineen Lotta Hintsan silmät eivät enää millään pysyneet auki.

– Muutama vuosi sitten tapahtui niin, että koko perheemme teki töitä ihan viimeiseen hetkeen asti ennen aattoa. Kun menimme sitten joulukirkkoon, se oli ensimmäinen tilaisuus rauhoittua joulun tunnelmaan. Isosiskoni huomasi hetken päästä, että me kaikki nuokuimme siellä pää kallellaan ja nukuimme, Miss Suomi 2013 Lotta Hintsa muistelee.

Miapetra Kumpula-Natri­

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin lapset olivat jouluna erittäin tarkkasilmäisiä.

– Lapset kävivät aattoiltana salaa ulkona ja tulivat sisään ihmetellen, kenen vaaleat nahkasaapikkaat olivat oven pielessä. Onneksi pukki oli fiksu ja tuli kumppareissa sinä jouluna. Oli niin sateista, hän muistelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?