Kuka tuo Joulupukin lahjat? - Katso Joulupukin videohaastattelu! - Viihde - Ilta-Sanomat

Kuka tuo Joulupukin lahjat? - Katso Joulupukin videohaastattelu!

Myös joulupukki saa jouluna lahjoja – ja pitkät toivomus­listat tontuiltaan.

23.12.2014 8:17

Joulupukki saapui kesken joulukiireidensä ISTV:n haastatteluun Helsinkiin. Matka Korvatunturilta taittui pikavauhtia Petteri Punakuoron ja kumppaneiden vetämässä reessä. Joulupukki kertoo, että porojen lentotaidon salaisuus piilee erikoislaatuisessa jäkälässä.

– Minä käytän taikajäkälää. Sitä löytyy Korvatunturin kupeesta salaisesta paikasta. Sitä minä annan Petterille ja kumppaneille.

– Jos antaisin sitä heille ympäri vuoden, niin voitte kuvitella miten lentoliikenne olisi sekaisin, pukki nauraa.

Ilmojen halki lentämisessä auttaa paitsi Petterin punainen kuono, joka alkaa hehkua aina joulun lähestyessä, myös nykyaikaiset varusteet.

– Toisin kuin moni kuvittelee, myös Petterillä ja kumppaneilla on tutkat. Näin ne osaavat ennakkoon huomioida reittivalinnat. Lennämme hyvin turvallisesti. Se ratkaisee, että saamme vietyä lahjat perille.

Vaikka joulun alla tonttuja hiippailee pihoilla ja kurkkii ikkunoista, eivät kaikki ole onnistuneet näkemään ihka elävää joulutonttua.

Joulupukin mukaan tonttuja kyllä näkee, kunhan on tarpeeksi tarkkaavainen ja mikä tärkeintä, tarpeeksi kiltti.

– Kun on kilttinä, niin uskaltaa nähdä tonttuja.

Joulupukki kiertää jouluna yhden vuorokauden aikana ympäri maailman ja näkee matkallaan monenlaisia lapsia monissa eri maissa. Kuinka kilttejä maailman lapset Joulupukin mielestä ovat? – Hyvin kilttejä. Kyllä se on ihan selkeä se puoli, pukki vakuuttaa.

Entä kuka tuo Joulupukin, Joulumuorin ja tonttujen lahjat kun pukki kiertää maailmaa porojensa kanssa? – Ne ovat Korvatunturilla valmiina. Kirjanpitotonttu siirtää ne meille esille, Joulupukki sanoo ISTV:n haastattelussa.

Katso myös: Joulupukin tontut -albumilla kuullaan uusi versio muun muassa Kulkuset-klassikosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?