Yllätys Uutisvuodossa: Mitä tapahtui Saanilalle ja Tervolle? - Viihde - Ilta-Sanomat

Yllätys Uutisvuodossa: Mitä tapahtui Saanilalle ja Tervolle?

Ylen lauantai-illan suosikkiohjelmassa oli väärä miehitys.

Tämä kolmikko puuttui lauantaina ruudusta.­

20.12.2014 23:09

Moni lauantaisaunasta tullut nielaisi kiuasmakkaransa väärään kurkkuun, kun Uutisvuodon alkaessa pöydän takana eivät istuneetkaan tutut ja turvalliset Jari Tervo ja Stan Saanila.

Ylituomarikaan ei ollut Baba Lybeck.

Nyt vitsiä ja uutista studioon oli kutsuttu vääntämään uutisankkuri Matti Rönkä ja yleishäseltäjä Janne Kataja. Mitä ihmettä?

Ja Susanne Päivärinta tuomarina?

Kyllä ei nyt lauantai-ilta mene oikein, tuumasi moni.

Mutta tiesikö moni siinä tuumaillessaan - ja ehkä noituessaan - että Uutisvuodossa vietettiin niin sanottua ”väärän kuninkaan päivää”.

Jokainen Mika Waltarin Sinuhen lukenut tietää, että muinaisessa Babyloniassa viettiin kerran vuodessa Väärän kuninkaan päivää.

Silloin ylhäiset pukeutuivat rääsyihin, ja he palvelivat omia orjiaan. Illan päätteeksi kaikkien kahelein köyhä valittiin vääräksi kuninkaaksi, ja kansa nauroi katketakseen, kun tämä tollo yritti käyttää valtaa olemattomalla kompetenssillaan ja nettikiusaajan intensiteetillä.

Uutisvuodossa ei kuitenkaan pilkattu ketään suoranaisesti. Ei ainakaan ilkeällä tavalla. Ohjelma sujui sutjakasti, vaikka Tervo, Saanila ja Lybeck eivät olleetkaan puikoissa.

Matin joukkue muuten voitti kisan 12-10.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?