Kaarle Kustaa kiistää poikkeukselliset huvilahuhut: ”Ei missään nimessä!” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kaarle Kustaa kiistää poikkeukselliset huvilahuhut: ”Ei missään nimessä!”

Ruotsin kuningaspari ei aio myydä Ranskan Rivieralla sijaitsevaa huvilaansa.

Huhut kertovat, että Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia olisivat myymässä Villa Mirage -huvilaansa. Se on ollut kuninkaallinen kesäpaikka jo vuodesta 1947.­

20.12.2014 18:12

Ruotsissa on liikkunut sitkeästi huhuja, että kuningaspari olisi myymässä Ranskan hienostoalue Sainte-Maximessa sijaitsevaa Villa Mirage -huvilaansa.

– Ei, ei ole missään nimessä mitään sellaisia suunnitelmia, kuningas Kaarle Kustaa kommentoi Expressen-lehdelle ollessaan kuningatar Silvian kanssa valtiovierailulla Ranskassa.

– Tykkäämme paljon paikasta. Siellä on paljon muistoja ja nostalgiaa. Sainte-Maximessa olen oppinut tykkäämään myös ostereista.

VILLA sijaitsee Ranskan Rivieralla, rauhallisessa pikkukylässä, josta on tullut kautta vuosien Ruotsin kuninkaallisten kesäparatiisi. Villan osti prinssi Bertil jo vuonna 1947, ja hänen poismenonsa jälkeen se on ollut Kaarle Kustaan omistuksessa.

Huhut kertovat, että Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia olisivat myymässä Villa Mirage -huvilaansa. Se on ollut kuninkaallinen kesäpaikka jo vuodesta 1947.­

Talo on antanut seuratuille kuninkaallisille tarpeeksi yksityisyyttä. Kuningaspari ja muut perheenjäsenet ovat viettäneet siellä joka vuosi vähintään yhden kesäkuukauden.

Kuningas tykkää ajaa uteliailta katseilta suojassa Ferrarillaan, lähistöllä lipuu hänen huvijahtinsa Polaris ja villassa on nähty vierailemassa useasti prinssi Carl Philip ja hänen kihlattunsa Sofia Hellqvist.

Spekulaatiot kiihtyvät

Muun muassa aikakauslehti Svensk Damtidningen on spekuloinut, että kuninkaalliset haluaisivat myydä kesäpaikkansa.

– Olemme siellä silloin tällöin, mutta emme niin paljon kuin haluaisimme, Kaarle Kustaa vastaa väitteeseen.

Kuningas paljastaa Expressenille, että hän puhuu ranskaa, muttei ole siinä äärimmäisen hyvä.

– Olen vähän parantunut kielessä ajan mittaan.

Yksi plussatekijä Saint-Maximessa ovat merenelävät ja erityisesti osterit, joita herkkusuu on oppinut syömään Rivieran paahtavan auringon alla.

– Tykkään ostereista paljon, kuningas paljastaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?