Vaikuttavatko nakukuvat Sara Chafakin misseyteen? Näin missiemo vastaa - Viihde - Ilta-Sanomat

Vaikuttavatko nakukuvat Sara Chafakin misseyteen? Näin missiemo vastaa

Missiemo Sunneva Kantolan mukaan alastonkuvat voivat johtaa Miss Suomi -kisasta diskaamiseen.

Sunneva Kantola muistuttaa, että mallikuvien julkaisusta tulee aina tehdä tarkat sopimukset mallin ja kuvaajan välillä.­

10.12.2014 14:38

Toukokuussa Ilta-Sanomat uutisoi suomalaisnäyttelijöiden nettiin vuotaneista alastonkuvista, joista tehtiin poliisille tutkintapyyntö. Sen tekivät kuvaajan kotisivuilla julkaistuista otoksista näyttelijät Laura Birn, Elena Leeve ja Linda Zilliacus. Toukokuussa kuvat poistuivat kotisivuilta.

Nyt alastonkuvat on jälleen julkaistu netissä, ja kuvia on aikaisempaa enemmän. Osassa kuvista henkilöt ovat täysin alasti. Mustavalkoisissa kuvissa poseeraavat nyt myös muun muassa entinen Salatut elämät -tähti Mia Ehrnrooth, Miss Suomi 2012 Sara Chafak, näyttelijä Manuela Bosco sekä näyttelijä Laura Malmivaara. Lue Ilta-Sanomien eilinen juttu täältä.

Ilta-Sanomat tavoitti missiemo Sunneva Kantolan, joka ei ole nähnyt kuvia, mutta on lukenut aiheesta uutisia. Hän sanoo yleisenä sääntönä, että missiksi hakijat allekirjoittavat sopimuksen, jonka mukaan hän ei saa olla alastonkuvissa. Sama pätee kaikkiin kauneuskilpailuihin maailmalla.

Sara Chafakin osalta tilanteeseen vaikuttaa se, että Chafak on jo väistynyt missi. Aikaisemmin toiseksi perintöprinsessaksi vuonna 1995 tullut Carmen Heikkilä menetti kruununsa rohkeiden, Hymyssä julkaistujen kuvien takia. Vuonna 2005 finalisti Saija Ketola poistettiin kisasta, kun hänen taustaltaan paljastui varkauksia, salattu avioliitto ja alastonkuvia miestenlehdessä.

– Katsomme mitä asiassa tapahtuu. Jos kuvat olisivat tulleet julki finaalin aikana, Sara olisi diskattu kisasta. Missivuoden aikana asiaa olisi tarkasteltu sen mukaan, onko kyseessä rikos. Kyllä meillä ymmärrystä riittää, kun asiaa käsiteltäisiin, Kantola sanoo.

Joulukuussa alkaa uusien missikokelaiden hakeminen.

– On hyvä muistuttaa hakijoista siitä, ettei saa olla julkisissa alastonkuvissa. Muistakaa, että valokuvaajien kanssa pitää aina tehdä sopimus, missä niitä käytetään. Monet nuoret kuvaajat kuvaavat tyttöjä ilmaiseksi ja sopimukset voivat unohtua. Silloin menettää oikeutensa kuviinsa.

Nettiin vuotaneista julkkisten alastonkuvista hän on yleisesti harmissaan.

– Jos joku ottaa alastonkuvia yksityiskäyttöön, se on ok. Kukaan ei tuskin olisi halunnut tällaista kytköstä, Kantola toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?