Sari Sarkomaa paljastaa hauskimman Linnan juhla -mokansa: Joutui juhlimaan ilman kenkiä - Viihde - Ilta-Sanomat

Sari Sarkomaa paljastaa hauskimman Linnan juhla -mokansa: Joutui juhlimaan ilman kenkiä

Sari Sarkomaa joutuu tänä vuonna valitsemaan juhlapukunsa ilman luottosuunnittelijaansa.

6.12.2014 8:16

Vuodesta 1999 lähtien kansanedustajana ollut Sari Sarkomaa ei ole joutunut jättämään yhtäkään itsenäisyyspäivän vastaanottoa väliin. Tänä vuonna juhlajärjestelyihin on tullut muutos, sillä Sarkomaan luottosuunnittelija, muotitaitelija Kirsti Kasnio menehtyi toukokuun alussa. Kasnio ehti suunnitella Sarkomaalle lukuisia pukuja.

Pitkä yhteistyö sai alkunsa kun Kasnio otti kansanedustajaan yhteyttä ja tarjosi hänelle yhtä puvuistaan.

- Hän oli loistava nainen, ja mieletön taiteilija, joka teki veistoksellisia, upeita pukuja. Puvut olivat aina mieluisa lisä juhliin. Kirstin työssä näkyi luomisvoima ja innostus työhön ja luomiseen oli hänellä käsinkosketeltavaa, Sarkomaa muistelee ystäväänsä.

Kasnio antoi puvut Sarkomaalle lainaksi Linnan juhliin, ja sen jälkeen ne toimivat näytöspukuina. Sarkomaa osti itselleen vain yhden iltapuvuista.

- Odotin vuonna 2005 nuorimmaista lastani, ja synnytin pari viikkoa juhlien jälkeen. Kirsti pienensi mustan mekon synnytyksen jälkeen. Puku on jäänyt muistoksi Kirstistä.

Suunnittelijan ja kansanedustajan yhteistyö toimi saumattomasti. Kasnio lähetti Sarkomaalle aina ideansa loppusyksystä, eikä niitä juurikaan tarvinnut muuttaa.

- Olen avoin ja ennakkoluuloton ja arvostin hänen osaamistaan.

Sarin suosikki hänen kaikista Linnan juhlien puvuistaan on edesmenneen luottosuunnittelijan Kirsti Kasnion käsialaa oleva art deco -henkinen keltasävyinen luomus. Kasnio oli tuonut puvun kankaan Aasiasta.­

Kun osallistuu Linnan juhliin kansanedustajana joka vuosi, ehtii vastaanotolla sattua yhtä jos toistakin. Kommellukset jäävät usein tv-kameroilta huomaamatta, mutta Sari Sarkomaa paljastaa kaksi hänelle sattunutta kömmähdystä. Ensimmäinen tapahtui vuoden 2005 juhlissa, kun Sarkomaa oli viimeisillään raskaana. Hän oli valinnut juhla-asuun upouudet kengät, jotka illan edetessä alkoivat kuitenkin puristaa.

- Alkoi olla tosi raskasta, joten otin kengät pois, vein ne narikkaan ja jatkoin juhlia. Kukaan ei huomannut mitään, joten se oli illan paras päähänpisto, Sarkomaa nauraa.

Toisen kerran Sarkomaa oli joutua astelemaan kättelyjonoon revenneen puvun kanssa. Innokkaaksi kävelijäksi itseään luonnehtiva Sarkomaa oli päättänyt kävellä lyhyen matkan Linnaan.

- Astuin helman irti kävellessä, se ratkesi.

Apuun tuli ompelija, joka päivystää Linnassa juuri vastaavien tapausten varalta.

- Hän ompeli helman tosi nopeasti ja tosi hyvin, korjaus onnistui hyvin, vaikka vähän jännittikin että miten sen kanssa käy, Sarkomaa muistelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?