Viihde

Saara Aallon unelma toteutui - yhteiskonsertti Andrea Bocellin kanssa

Julkaistu:

YHTEISKONSERTTI
Yhteistyö laulajatähti Andrea Bocellin kanssa on laulaja Saara Aallolle unelmien täyttymys.
Vuonna 2012 The Voice of Finland -kisassa toiseksi tullut Saara Aalto nousee italialaistenorin kanssa Helsingin Hartwall Arenan lavalle tammikuun 25. päivä.

– Tämä on kuin osoitus siitä, että unelmat voi käydä toteen, kun jaksat innostuneesti tehdä sitä, mitä rakastat ja pidät kiinni omasta jutustasi! Koska olen aina pitänyt kiinni omasta linjastani ja laulanut omalla tyylilläni, saan mahdollisuuden päästä tällaiseen konserttiin, Aalto kertoo.

Saara kertoo katselleensa viime keväänä Bocellin esiintymisiä YouTubesta – silloin hän ei vielä tiennyt tapaavansa tenoritähden ja pääsevänsä tämän kanssa samalle lavalle.

– Mietin, että kun joskus pääsen hänen kanssaan laulamaan, niin sitten on joku virstanpylväs saavutettu lauluhommissa. No, se tapahtui nopeammin kuin uskoinkaan. Uskaltakaa siis unelmoida suuria, Aalto nauraa.

Aalto on esiintynyt aiemminkin ulkomaisten tähtien kuten José Carrerasin ja Robert Wellsin kanssa. Tunnettuja kotimaisia duettokumppaneita ovat Pentti Hietanen, Tomi Metsäketo sekä hallitseva tangokuningas Teemu Roivainen, joka on myös Saara Aallon entinen poikaystävä.

Vaikka tunnettujen nimien kanssa laulamisesta on kokemusta, tuleva rutistus jännittää sopivasti.

– Aion tietysti treenata kappaleet hyvin ja käydä mentaalisesti läpi konserttia, että osaan sitten pysyä rauhallisena!

– Esiintyminen Kiinassa tenori Carrerasin kanssa keväällä 2013 oli niin jännittävä juttu, että silloin ajattelin: jos tästä selviän, selviän mistä vain ja on turha enää jännittää mitään! Se ajatusmaailma on kyllä aikalailla toiminut, eli eiköhän tästäkin selvitä.Aalto uskoo, että hänet valittiin Bocellin duettopariksi, koska he kuuluvat tyyliltään samanlaiseen musiikkigenreen.

– Andrea Bocelli on yhdistelmä klassista ja poppia, ja koen itse kuuluvani samaan genreen. Olen poppari, joka taipuu kuitenkin klassiseen musiikkiin. Konserttiin haluttiin kuitenkin nimenomaan tällainen pop-artisti.

Aallon piti lähettää yhteistyötä varten ääninäytteitä malliksi osaamisestaan.

– Samoin minun pitää pystyä laulamaan konsertissa ainakin neljällä eri kielellä, mikä on onneksi minulle myös tuttu juttu!

Konsertin käsikirjoitus ei ole vielä valmis, mutta luvassa on useampia yhteisiä kappaleita.

– Ihan lopullista kappalelistaa en vielä tiedä. Mukana on kuitenkin useita kansainvälisiä kappaleita eri kielillä. Toivon kovasti, että pääsen laulamaan Bocellin kanssa maailman kauneimman kappaleen The Prayer, jonka hän levytti Celine Dionin kanssa. Kappale on jo 10 vuotta ollut lempparini.

Ennen tammikuista konserttiaan Aalto kiertää joulukuussa Suomea Teemu Roivaisen kanssa Joulun Enkelit -kiertueella.