Koomikko-näyttelijä Bill Cosbyn avustaja: ”Tein hänen puolestaan paljon hulluja asioita” - Viihde - Ilta-Sanomat

Koomikko-näyttelijä Bill Cosbyn avustaja: ”Tein hänen puolestaan paljon hulluja asioita”

Koomikko Bill Cosbyn assistentti Frank Scotti väittää välittäneensä aikoinaan rahaa omalla nimellään Cosbyn hyväksikäyttämille naisille.

Koomikko Bill Cosbylle satelee syytöksiä seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1980-luvulla.­

23.11.2014 22:35

Raiskauksista ja seksuaalisista hyväksikäytöistä syytetty stand up -koomikko, näyttelijä Bill Cosby on saanut lisää syytöksiä.

1980-luvulla suosittua The Cosby Show’ta esittäneen NBC:n entinen työntekijä Frank Scotti väittää Cosbyn lahjoneen seksuaalisesti hyväksi käyttämänsä naiset.

New York Daily Newsin yksinoikeudella saamassa haastattelussa veteraani, 90-vuotias Scotti kertoo välittäneensä naisille kuukausittain yli 1600 euroa tai enemmän omalla nimellään – Cosbyn puolesta.

Scotti sanoo auttaneensa Bill Cosbya toimittamaan tuhansia dollareita kahdeksalle eri naiselle vuosien 1989 ja 1990 välillä. Yksi näistä naisista oli Scottin mukaan Shawn Thompson, jonka tytär Autumn Jackson on väittänyt Cosbyn olevan hänen isänsä.

Cosby kuitenkin kiisti asian aikoinaan mediassa esille nousseessa isyysskandaalissa.  

Lisäksi Scottin mukaan Cosbylla oli sopimus erään Manhattanin mallitoimiston kanssa. Sen mukaan omistaja välitti nuoria naisia hänen pukuhuoneeseensa.

- Osa malleista oli niinkin nuoria kuin 16-vuotiaita, Scotti kertoo haastattelun mukaan ja kuvailee, kuinka Cosby sanoi hänelle:

- Haluan haastatella tyttöä yhteen osaan show’ssa.

Cosbyn rooli oli seisoa vartijana huoneen ovella, kun Cosby kutsui nuoria malleja pukuhuoneeseensa. 

"Epäilin jo silloin, että hän makaa niiden naisten kanssa, joille maksoin kuukausittain rahaa."

Kun naimisissa oleva Cosby etsi asuntoa toiselle kaunottarelle, Scotti järjesti asian. Naisten vuoksi Scotti lopulta päätti lopettaa vuosia tekemänsä työn.

- Säälin naisia. Cosby oli hyvin itsekäs. Hän luuli olevansa nero, parempi kuin kukaan muu, sanoo Scotti, joka jätti työnsä huonoissa väleissä Cosbyn kanssa.

- Hän huijasi meitä kaikkia – kukaan ei epäillyt mitään, Scotti sanoo Daily Newsin haastattelussa. 

Scotti työskenteli Cosbyn assistenttina, ja hän on säilyttänyt kuitit tekemistään rahasiirroista. Cosby käski miehen mukaan välittää rahat omaa nimeään käyttäen.

- Tein hänen puolestaan paljon hulluja asioita. Hän peitteli toimintaansa sillä, että minun nimeni oli rahasiirroissa. Olin peittelijä, minkä tajusin vasta myöhemmin. Epäilin jo silloin, että hän makaa niiden naisten kanssa, joille maksoin kuukausittain rahaa. Miksi kukaan muuten lähettäisi rahaa?

Haastattelun mukaan Cosbyn asianajaja Martin Singer pilkkaa Scottin väitteitä.

- Mitä todisteita Scottilla on Cosbyn osallistumisesta? Miten Scotti voi tietää, jos nainen oli malli tai sihteeri? Vaikuttaa siltä, että tarina on pelkkää spekulaatiota, jotta hän voisi saada 15 minuuttiansa julkisuudessa, Singer puolustaa Cosbya.

NBC esitti Cosbyn show’ta vuodesta 1984 vuoteen 1992 saakka.  

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?