Elokuvasta tuttu tervehdys voi johtaa vaikeuksiin Thaimaassa: "Voi vaarantaa tekijän tulevaisuuden" - Viihde - Ilta-Sanomat

Elokuvasta tuttu tervehdys voi johtaa vaikeuksiin Thaimaassa: "Voi vaarantaa tekijän tulevaisuuden"

Nälkäpeli-elokuvien tervehdystä ei kannata tehdä Thaimaassa.

21.11.2014 9:52

Nälkäpeli (Hunger Games) kirjoissa ja elokuvista tuttua tervehdys on johtanut useiden ihmisten pidätykseen Thaimaassa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Nälkäpelissä kolmen sormen tervehdys symboloi kapinaa hallintoa vastaan.

Ele on noussut Thaimaassa sotilasjuntan vastustuksen symboliksi, ja Reutersin mukaan oppositio ryhtyi käyttämään tervehdystä sen jälkeen, kun sotilasjuntta oli toukokuussa kaapannut vallan.

Sotilasjuntan pääministeriksi nimittämä kenraali Prayut Chan-O-Cha on ilmoittanut olevansa erittäin huolissaan tervehdyksestä. Kenraali on jyrähtänyt, että tervehdyksen tekeminen voi vaarantaa sen tehneen ihmisen tulevaisuuden.

Tämän eleen takia Thaimaassa on pidätetty lukuisia ihmisiä. Kuva elokuvasta Nälkäpeli: Matkijanärhi.­

Torstaina siviilipukuiset poliisit pidättivät nuoren opiskelijan, joka oli tehnyt Nälkäpeli-tervehdyksen ostoskeskuksessa. Kaksi muutakin opiskelijaa kuljetettiin poliisiasemalle kuulusteltavaksi.

Keskiviikkona Khon Kaen maakunnassa pidätettiin viisi opiskelijaa, kun he olivat tehneet tervehdyksen kenraali Prayutin puheen aikana.

– En halua rangaista heitä, joten heitä nuhdeltiin, heidät vapautettiin ja heitä kehotettiin olemaan tekemästä sitä uudestaan, Prayut sanoi Reutersin mukaan.

Thaimaassa useat elokuvateatterit ovat peruneet Nälkäpeli: Matkijanärhi -elokuvan esityksen, mutta Prayut kiistää, että olisi kieltänyt elokuvan esittämisen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?