We Want More oli tekijöilleen suuri pettymys - "Ohjelma oli meille iso satsaus" - Viihde - Ilta-Sanomat

We Want More oli tekijöilleen suuri pettymys - "Ohjelma oli meille iso satsaus"

Ylen We Want More -viihdeohjelma jäi kauas katsojatavoitteistaan. Ylellä pohditaan nyt, onko sarjaa järkeä jatkaa ensi syksynä.

12.11.2014 8:00

Ylen syksyn yksi suurimmista ohjelmasatsauksista oli musiikkiohjelma We Want More, jossa seurattiin viiden jo lopettaneen yhtyeen paluuta keikkalavoille. Ohjelmassa mukana olleiden takavuosien hittibändien, eli Miljoonasateen, Neon 2:n, Kwanin, Don Huonojen ja Mascaran toivottiin houkuttelevan katsojat tv-ruutujen ääriin, mutta toisin kävi.

Ohjelmasta ei muodostunut Ylen toivomaa katsojamenestystä, vaikka sitä esitettiin parhaaseen esitysaikaan, lauantaisin klo 19.10.

Ylen viihde- ja kulttuuriohjelmien tilaaja Arttu Nurmi sanoo ohjelman katsojalukujen olleen Ylelle suuri pettymys. Ohjelman jatko on vielä auki.

- Vielä on liian aikaista sanoa, saako ohjelman jatkoa. Totta kai ollaan pettyneitä ohjelman katsojalukuihin, sillä ohjelma oli meille iso satsaus. Odotimme sen herättävän enemmän kiinnostusta, varsinkin kun artistikattaus oli niin mahtava, Nurmi sanoo.

"Jouluun mennessä tiedetään"

Nurmen mukaan ohjelman jatkosta päätetään Ylellä vuoden loppuun mennessä.

- Meidän pitää nyt tehdä ohjelmasta yhteenveto ja selvittää, mikä siinä toimi ja mikä ei. Luultavasti jouluun mennessä tiedetään, luotetaanko mieluummin kokonaan uuteen musiikkiohjelmaan vai saako We Want More jatkoa ensi syksynä.

Yhdeksänosaisen We Want Moren ensimmäistä jaksoa syyskuun alussa seurasi Finnpanelin tv-mittaritutkimuksen mukaan keskimäärin 179 000 silmäparia. Ohjelman katsojaluvut romahtivat avausjakson jälkeen ja esimerkiksi lokakuussa sarjan katsojaluvut tippuivat jo alle 100 000.

Ohjelma huipentui viime lauantaina We Want Moren loppukonserttiin Espoon Barona Areenalla. Loppukonsertti houkutteli tv-ruutujen ääreen keskimäärin 153.000 katsojaa.

- Katsojilta ohjelma on saanut vaihtelevaa palautetta niin yhtyevalintojen kuin ohjelman esitystavankin takia.

Mahdollisesti suuria muutoksia

Arttu Nurmi sanoo, että Ylellä punnitaan nyt ohjelman hyviä ja huonoja puolia. Jos We Want More saa jatkoa, on mahdollista, että siihen tehdään suuria muutoksia.

- Ne jotka ohjelmaa katsoivat, tykkäsivät. Ohjelma oli todella laadukas, se ei ollut se ongelma. En tiedä miksi se ei löytänyt katsojia. Olemme seuranneet siitä käytyä keskustelua sosiaalisessa mediassa ja yksi ihmisiä mietityttänyt seikka on se, että miksi jaksossa on seurattu kerrallaan vain yhden bändin tarinaa. Ohjelman sisältö on yksi niistä asioista, joita mietitään jatkon kannalta.

We Want Moressa seurattiin viiden jo lopettaneen yhtyeen paluuta keikkalavoille. Viime lauantaina yhtyeet esiintyivät yhdessä Barona Areenalla. Yhtyeistä Don Huonot ja Miljoonasade ovat ilmoittaneet, että jatkavat keikkailua ohjelman jälkeen.

We Want Morea esitettiin lauantaisin parhaaseen katseluaikaan. Samalla ohjelmapaikalla katsojista kilpaili MTV:n supersuosittu sketsiohjelma Putous.Videolla Don Huonot muistelee huonoimpia hetkiään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?