Taylor Swift veti musiikkinsa Spotifystä - Spotify paljasti, kuinka paljon huippuartisti palvelulla tienaa

Spotifyn perustajan mukaan huippuartistit tienaavat palvelun kautta miljoonia.

Taylor Swiftin musiikkia ei tällä hetkellä voi kuunnella Spotifyn kautta.

Laulaja Taylor Swift poisti viime viikolla musiikkinsa suoratoistopalvelu Spotifystä. Laulaja tai hänen levy-yhtiönsä eivät kommentoineet poistoa, mutta aikaisemmin tänä vuonna Swift kertoi Wall Street Journalille, että musiikin ei tulisi olla ilmaista.

– Piraattikopiot, tiedostojen jakaminen ja streamaus (suoratoisto) ovat kutistaneet myytyjen albumien määrää rajusti. Jokainen artisti on käsitellyt tätä asiaa eri tavalla, Swift sanoi tuolloin.

Ruotsalainen suoratoistopalvelun perustaja Daniel Ek kirjoittaa Spotifyn sivuilla julkaistussa avoimessa kirjeessä, että Spotify on maksanut yli kaksi miljardia dollaria (yli 1,6 miljardia euroa) sitten palvelun perustamisen vuonna 2008 levy-yhtiöille, julkaisijoille ja yhteisvalvontajärjestöille jaettavaksi lauluntekijöille ja levyttäville artisteille. Aktiivisia käyttäjiä palvelulla on yli 50 miljoonaa.

– Nykyisessä koossa huippuartistien, kuten Taylor Swift, voitot ovat ylittämässä kuusi miljoonaa dollaria vuodessa (yli 4,8 miljoonaa euroa) ja summa vain kasvaa – odotamme luvun kaksinkertaistuvan taas vuodessa, Ek kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?