Toni, 30, vei Afrikan tähden MM-tittelin - finaalissa taakse jäi 5-vuotias Valtteri

Kannattaako matka aloittaa Tangerista vai Kairosta? Asiaa pitää pohtia, jos aikoo voittaa Afrikan Tähden maailmanmestaruuden.

9.11.2014 20:15

Järjestyksessään viidennet Afrikan Tähden MM-kisat pelattiin Espoossa tänä viikonloppuna.

Ympäri Suomea järjestettiin syksyllä 30 alkuerää, ja niiden parhaat pelurit kokoontuivat näyttelykeskus WeeGeehen heittämään noppaa ja pelkäämään huivipäistä rosvoa.

Afrikan Tähden finaaliviikonlopun nuorin oli Valtteri Hildén, 5. Hän pelasi kotikentällään. Miko Sundqvist, 9, saapui Kutajärveltä ja Toni Suominen, 30, Karjaalta. Jimi Mäki, 8, on Ylivieskan poikia, Salli Honkanen, 11, vastaavasti Ohkolasta. Finaalissa nähtiin myös Taru Tiainen, 21, Joensuusta.

Voiton vei lopulta Toni Suominen, jonka tuuletuksella ei voiton ratkettua ollut rajoja.

- Minulla on ollut elämässäni kaksi asiaa, joita olen himoinnut. Toinen on ollut Viking Linen Jackpot-bingo, ja toinen Afrikan Tähden maailmanmestaruus. Toisen olen jo hoitanut, joten nyt olisi tämän aika, neljä kertaa MM-kisoissa mukana ollut, kerran finaaliin aiemmin yltänyt Suominen pohdiskeli ennen finaalia.

Karjaalaiselle Toni Suomiselle, 31, neljäs yritys toden sanoi. Afrikan Tähden maailmanmestaruus on hyppysissä.

Ja nyt oli Tonin aika.

- Yksi juttu jäi saamatta, ja ehkä se vielä nähdään. Haluaisin pelata finaalissa tuplamaailmanmestaria Maxemilian Grönblomia vastaan. Sitten vasta olen saanut tästä kaiken, Suominen mietti palkinnoksi saamansa kunnialautanen ja aito timantti hyppysissään.

Salli, Taru, Toni, Risto, Miko, Jimi ja Valtteri osallistuivat Afrikan Tähden MM-kilpailujen finaaliviikonloppuun Näyttelykeskus Weegeessä, Espoossa.

Taru Tiainen oli koko pelin Tonin vanavedessä - ja rahoissaan. Pelikin kulki hyvin.

- En ole pettynyt. Pelasin hyvin. Kaikkineen hyvä peli, Taru Tiainen hymyili.

- Minuakaan ei harmita, finaalin pienin pelaaja, Valtteri Hildén hyppeli lisäpalkinnoksi saamat Afrikan Tähti -lakanat kainalossaan.

Afrikan Tähti löytyi muuten Madagaskarilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?