Katri Helena: "On hienoa olla mummi" - Viihde - Ilta-Sanomat

Katri Helena: "On hienoa olla mummi"

Uusimmasta Taivaan tie -levystään nopeasti kultaa saanut laulajaKatri Helana uhkuu energiaa.

- On hyvä pysähtyä ja tajuta, että ihmisellä on oikeastaan hyvä olla, Katri Helena sanoo.­

9.11.2014 6:37

Kesällä Katri Helena teki muutaman festivaalikeikan, keräsi voimia ja iloitsi lapsenlapsen syntymästä.

- Uusi ihminen on aina ihana ihme. On hienoa olla mummi, Katri Helena sanoo puhuessaan lapsenlapsistaan.

- Haluan laulaa. Se on minun tapani ilmaista itseäni, konserttikiertueelle marraskuun ensimmäisenä päivänä lähtevä Katri Helena intoilee.­

Kertoessaan lapsenlapsistaan, 4 kuukautta ja 5 vuotta, Katri Helenan äänessä on erityistä hellyyttä. Laulaja naurahtaa, että isovanhemmat ovat usein hyvässä asemassa. Lastenlasten kanssa ollessaan isovanhemmat voivat ikään kuin poimia rusinat pullasta.

- Tosin autan aina, kun minua apuun pyydetään. Tyttäreni asuu perheineen lähellä, joten änkeän heille melko usein, Katri Helena naurahtaa.

Täysipäiväiseksi lastenhoitajaksi Katri Helena tuskin ryhtyy, ja hän myöntääkin rakastavansa ammattiaan niin paljon, ettei voisi jäädä vain kotiin istumaan.

Katri Helena oli lokakuussa myös Tanssii Tähtien Kanssa -tuomaristossa.­

- Jään eläkkeelle, jos into vähenee. Kyllä yleisö aistii artistin väsymyksen. Haluan laulaa, sillä se on minun tapani ilmaista itseäni. Intoa riittää monen sähkövoimalan verran, hän painottaa.

Muutaman kuukauden tauon jälkeen Katri Helena lähteekin huomenna Laukaalta Taivaan tie -kiertueelle, joka päättyy itsenäisyyspäivänä Pelloon. Kuukauden aikana hän esiintyy muun muassa Hämeenlinnassa, Lahdessa, Helsingissä ja Porissa.

Laulajatar lupaa tulevien iltojen olevan laulujen ja tunnelman suhteen herkkiä sekä kauniita.

- On uuden aika. Nyt esitän yleisön toivomia, vähemmän kuultuja lauluja, mutta myös kappaleita uusimmalta levyltäni unohtamatta vanhoja hittejäni. Laulurepussani kulkee niin paljon vanhoja lauluja, jotka ovat urani kivijalka, ettei niitä voi sivuuttaa, Katri Helena sanoo.

Katri Helena on aina osannut kuunnella yleisöään ja heidän toiveitaan. Konsertteja suunnitellessaan hän on ollut avoin uusille ideoille, kerännyt niistä omanlaisensa lankakerän ja valinnut sen jälkeen ohjelmistoon sen punaisen langan. Täysin uuden langan hän nappasi pari vuotta sitten, jolloin hän oli Vain elämää -ohjelmassa.

- Tuon ohjelman myötä ihmiset huomasivat, että minulla vielä henki pihisee.

Ohjelman jälkeinen Vain elämää -konsertti myi loppuun samoin kuin ohjelmassa esiintyneen räppäri Cheekin kaksi stadion-konserttia, joissa myös Katri Helena esiintyi. Laulajatar kehuu stadionin tunnelmaa maagiseksi.

- En oikeastaan ajatellut, että tupa oli täynnä, mutta porukan hyvä tunnelma oli käsin kosketettavissa ja heidän energiansa tulvi lavalle asti, hän sanoo ja kehuu Cheekiä.

Kun laulaja miettii elämäänsä taaksepäin, hän sanoo:

- Olen kokenut paljon sellaisia asioita, joita en olisi nuorempana uskonut koskaan kokevani. Elämässäni positiivisuus on auttanut yli suurimmista kolhuista. Minulla on tieni ja matkan varrella on täytynyt oppia rehellisesti näkemään itseni.

- Elämäni kolhut, kuten poikani ja aviomieheni kuolemat, ovat avanneet näkymän siihen, ettei elämä lopu vaan jatkaa matkaansa toisessa muodossa. Minulle se on lohdullinen ajatus, hän miettii.

Laulajatar sanoo katsovansa ajoittain itseään ikään kuin toisen ihmisen silmin. Monesti sivusta katsottuna hän on miettinyt, miksi hän on jatkuvasti kaikesta niin innoissaan.

- Minulla on paljon lankoja käsissäni ja kotona on porukkaa neljän kuukauden iästä 97-vuotiaaseen äitiini. Elämääni on tullut uusia nuoria. Heidän kauttaan olen oppinut suhtautumaan asioihin rennommin ja elämään hetkessä, Katri Helena kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?