Stephen King haukkui Hohto-kirjastaan tehdyn elokuvan ja Jack Nicholsonin - Viihde - Ilta-Sanomat

Stephen King haukkui Hohto-kirjastaan tehdyn elokuvan ja Jack Nicholsonin

Kirjailijalegenda Stephen Kingiltä ei herunut ylistystä hänen Hohto-kirjastaan tehdylle rakastetulle elokuvaklassikolle.

5.11.2014 21:31

Kaikkien aikojen parhaimmaksi kauhuelokuvaksi usein äänestetty Stanley Kubrickin ohjaama Hohto perustuu Stephen Kingin samannimiseen kirjaan.

Kingin mielestä kirjan filmatisointi on täysin epäonnistunut. Rolling Stone -lehden haastattelussa kirjailija hämmästelee elokuvan suosiota ja tylyttää näyttelijä Jack Nicholsonin roolisuorituksen.

- En kerta kaikkiaan ymmärrä, mikä siinä kiehtoo. Jostain syystä ihmiset rakastavat elokuvaa, King puhisee Rolling Stonen haastattelussa.

- Kirja on todella kuumaa kamaa, mutta elokuva on todella kylmäkiskoinen. Kirjassa seurataan, kuinka Jack Torrance syöksyy hulluuden rajamaille, mutta elokuvassa hän on hullu alusta asti. Jouduin pitämään suuni kiinni elokuvateatterissa, vaikka se ärsytti, King kritisoi.

Jack Nicholsonin roolityö elokuvassa Hohto on ikimuistoinen.­

Elokuvassa hyytävän roolisuorituksen tehnyttä Jack Nicholsonia King pitää huonona valintana elokuvan pääosaan.

- Katsoin elokuvaa, ja mietin, että taas Nicholson on valkokankaalla. Olin nähnyt hänet viidessä prätkäelokuvassa ja hän näytteli kaikissa tismalleen samaa roolia kuin Hohdossa. Elokuva ei tee oikeutta kirjan hahmoille. Wendy Torrancekaan ei tehnyt elokuvassa mitään muuta kuin kirkunut.

Jack Nicholson (oik.), Shelley Duvall ja Danny Lloyd.­

Kirjailija Stephen Kingiltä ei heru rakkautta Hohto-elokuvalle.­

 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?