Illalla televisiossa: Amerikkalaispastori hätkähti suomalaista hevimessua: "Liikehtikää Jumalaa kunnioittavasti" - Viihde - Ilta-Sanomat

Illalla televisiossa: Amerikkalaispastori hätkähti suomalaista hevimessua: "Liikehtikää Jumalaa kunnioittavasti"

Konservatiivinen baptistikirkon pastori Marty Mclain ei kieltäisi hevimessuja, mutta muuttaisi laulajien tapaa esiintyä.

Etelävaltiolaispastori Marty Mclain tapasi hevin ystäviä myös Ruotsissa. Kuvassa Mclain kahden Crashdïet-yhtyeen jäsenen kanssa.­

4.11.2014 6:22 | Päivitetty 4.11.2014 15:26

The Pohjoismaat: Uskonto, Fem klo19.00The Pohjoismaat -sarjan kolmannessa osassa käsitellään uskontoa. Vapaamielisiä Pohjoismaita katsellaan amerikkalaisen pastorin Marty Mclainin silmin. Mclain on Georgian osavaltiossa sijaitsevan Douglasvillen baptistikirkon pappi, joka ei epäile mitään, mitä Raamatussa sanotaan. Mclain on kuitenkin kohtelias, eikä lähde tuomitsemaan, ainakaan suureen ääneen.

- Vau! hän toteaa häkeltyneenä, kun hänelle tarjotaan Pitäjänmäen kirkon hevimessussa korvatulppia ennen messun alkamista.

Messun jälkeen Mclain on edelleen häkeltynyt, mutta ei tyrmää messua. Ainoa asia, jonka hän muuttaisi, on esiintyjien tapa liikkua. Hänestä jotkut laulajista ilmaisivat itseään fyysisesti liian voimakkaasti.

- Älkää liikkuko noin. Liikehtikää Jumalaa kunnioittavasti, Mclain kertoi  ohjeistavansa esiintyjiä, jos he olisivat hänen kirkossaan.

Ruotsissa Mclainin oli katugallupissa vaikea löytää ketään paikallista, joka myöntäisi uskovansa Jumalaan. Kun hän vihdoin löysi kristityn ruotsalaismiehen, hän riemastui. Mies kun löytyi McDonald'sin edestä. Ruotsissa uskonnoksi hyväksytty kopimismi sen sijaan sai hänet sanattomaksi. Kopimistit sanovat uskovansa, että esimerkiksi tiedostojen kopiointi netistä on pyhä toimitus.

Mclain kommentoi kaikkea näkemäänsä kohteliaasti, mutta saa itse osakseen tuhahduksen omasta uskostaan kertoessaan. Tuhahtajana on tanskalainen pappi.

Illan muuta ohjelmatarjontaa:

Haapasalo Goes America, Nelonen klo 20.00Ville Haapasalo tutustuu intiaanin opastamana henkimaailmaan. Hänen auransa tulkitaan ja Ville osallistuu reggressio-terapiaan.

Basic Instinct - vaiston varassa, Kutonen klo 22.001990-luvulla kohua  herättäneen rohkean jännärin pääosissa nähdään Sharon Stone ja Michael Douglas.

Hävyttömät, Sub klo 24.00Illan jaksossa yllättäen kuvioihin palannut äiti Monica löytää lasten rahakätkön.

Tykkää Tv-lehden Facebook-sivusta ja näet parhaat tv:n katseluvinkit myös Facebookissa.

Uusi Ilta-Sanomat Tv-lehti ilmestyy keskiviikkoisin. Lehti myydään yhdessä Ilta-Sanomien kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?