Tällaista ei ole nähty 30 vuoteen - Petelius laulaa "Elainen" ISTV:ssä - Viihde - Ilta-Sanomat

Tällaista ei ole nähty 30 vuoteen - Petelius laulaa "Elainen" ISTV:ssä

Legendaarisen 1980-luvun tv-viihdeohjelman Velipuolikuun tunnusmelodia ”Muistan sua Elaine” ei unohdu koskaan.

29.10.2014 15:28

Virkistä kuitenkin muistiasi ja katso ISTV:n videolta, kun Pirkka-Pekka Petelius vetäisee tunteella tuon foxtrotin ja ottaa sen viekottelevan katsekontaktinsa.

- Elainea oli upeaa ja ihanaa laulaa. Nautin siitä tavattomasti, kuten Velipuolikuun muidenkin kappaleiden esittämisestä, Pirkka-Pekka Petelius, 61, kertoo kaihoisa ihme kasvoillaan.

- Se on varmasti elämäni tärkein laulu. En koskaan kyllästynyt esittämään sitä.

Velipuolikuun ohjaaja Kari Kyrönseppä julkaisi keskiviikkona kirjan 1983–1984 esitetystä viihdesarjasta. Velipuolikuun vetovoima - Pääsiäishanukkaan valmistus ja muita sketsiohjeita tekee kunniaa sarjan kuolemattomille sketsihahmoille (Pääsiäishanu, Pontsan perhe, Balle Ramstedt, Toni Piirainen, Fylli-täti, Eesti Reklaamitelevitsioonimies, monitaidoton Ilpo, Kuitunen ja Piippo ym.).

Sarja keräsi parhaimmillaan jopa yli kahden miljoonaa katselijan yleisön. Velipuolikuun päänäyttelijöistä Peteliuksesta ja Kari Heiskasesta tuli kertaheitolla yksi Suomen suosituimmista koomikkopareista. Sarjan sketsit yhdistivät absurdin huumorin turvalliseen perinneviihteeseen. Perinnepuolta tarjosivat Pedro Hietasen Pirkka-Pekka Peteliukselle sovittamat 30-40–lukujen iskelmät.

Kyrönsepän mukaan kirja kertoo väsymättömästä ja tarkasta taustatyöstä, jota tv-sarjan eteen tehtiin.

- Kirja näyttää sen mitä alkuperäisissä käsikirjoituksissa todella seisoo, Kyrönseppä sanoo.

- Silloin ei keskitytty niin paljon noihin katsojalukuihin, me pyrimme uudistamaan tv-viihdettä, tekemään siitä nopeampisykkeistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?