Viihde

Nainen syyttää Bill Cosbya vuosien raiskauksista - "Hän on hirviö"

Julkaistu:

Takavuosien suositun tv-tähden Bill Cosbyn väitetään raiskanneen vuosikausia toistuvasti teini-ikäistä Barbara Bowmania.
Brittilehti Daily Mailin haastattelema Barbara Bowman, 47, väittää lehdessä, että Bill Cosby Show'sta tunnettu legendaarinen koomikko Bill Cosby, 77, raiskasi häntä toistuvasti vuosikausien ajan vuodesta 1985 lähtien, jolloin Bowman oli 17-vuotias.

- Se mies huumasi ja raiskasi minut, Bowman sanoo Daily Mailille.

- Hän on hirviö, hän tuli päälleni kuin hirviö. Toiveeni on, että ne, jotka ovat joutuneet seksuaalisen väkivallan uhreiksi, eivät koskaan hiljenisi pelosta kuuluisan, rikkaan ja vaikutusvaltaisen ihmisen takia. Jos pystyn auttamaan edes yhtä ihmistä, työni on tehty.

- Voin vihdoin paljastaa koko tarinani, jotta muut voisivat oppia siitä. (...) Kukaan ei vuosikausiin uskonut minua - he sanoivat, ettei Bill koskaan tekisi sellaista. Mutta nyt seison sanojeni takana. Ei enää hiljaisuutta, Bowman sanoo.

Nuorena näyttelijän ja mallin töitä opiskellut Bowman tapasi Cosbyn vuonna 1985, kun hänen agenttinsa ohjasi Bowmanin Cosbyn luo yksityiseen koe-esiintymiseen ja haastatteluun.

Ensitapaamisella Cosby kosketteli Bowmania ja käskytti tätä esittäen, että kaikki tapahtui improvisaation varjolla.

Pian pari alkoi viettää enemmän aikaa yhdessä ja Bowman matkusti Cosbyn mukana ympäri Yhdysvaltoja. Bowmanin mukaan Cosby mentoroi häntä ja uskotteli tätä luottamaan Cosbyyn. Bowman ei kuitenkaan koskaan edennyt näyttelijänuralla, ja ystävyytenä alkanut suhde alkoi muuttua pelottavaksi.

Eräänä iltana Cosby huumasi ja raiskasi Bowmanin ensi kertaa.

- Siinä vaiheessa hän oli jo rikkonut ja aivopessyt minut. Minusta tuntui, että tekisin väärin, jos vastustelisin.

- Hän oli kuin eläin - hän ei pystynyt hallitsemaan itseään.

Raiskaukset jatkuivat vuosikausia, ja usein Bowman huumattiin niin, ettei hän ollut aivan tolkuissaan väkivallan aikana.

- Päätin aina, ettei niin tapahtuisi enää - mutta silti niin tapahtui aina uudestaan.

Lopulta 19-vuotiaana Bowman päätti, ettei hän enää päästä Cosbya lähelleen. Ystävänsä kehotuksesta hän otti yhteyttä lakimieheen, mutta edes lakimies ei uskonut nuorta naista, vaan Bowmanin luultiin vain yrittävän kiristää Cosbylta rahaa.

Yhteensä 13 naista nosti kanteen raiskauksista Cosbya vastaan 2000-luvun alkupuolella. Haasteet sovittiin kuitenkin rahalla ja Cosby pääsi kuin koira veräjästä.

Lue Barbara Bowmanin raju tarina kokonaisuudessaan Daily Mailista.