Tangokuninkaan pitkä tukka kiivastuttaa: "Tämä on vakava asia" - Viihde - Ilta-Sanomat

Tangokuninkaan pitkä tukka kiivastuttaa: "Tämä on vakava asia"

Teemu Roivaisen yleisö vaatii tangokuningasta avaamaan hiuksensa jokaisella keikalla.

Vastakruunattu tangokuningas kesällä 2014.­

23.10.2014 18:42

Hallitseva tangokuningas Teemu Roivainen kuulee keikoillaan jatkuvasti saman vaatimuksen: tukka auki! Asian taustalla on Roivaisen Tangomarkkinoiden finaalissa kesällä antama lupaus, että jos voitto tulee, ponnari aukeaa.

Voitto tuli ja Roivainen piti lupauksensa. Ponnarille hiuksensa pistänyt Roivainen päästi suorassa tv-lähetyksessä pitkän tuuhean tukkansa vapaaksi.

Teemu Roivainen avasi ponnarinsa, kun hänet valittiin Tangokuninkaaksi kesällä 2014.­

- Yleisön puolelta se tulee vaatimuksena joka keikalla, on tullut ihan ensimmäisestä keikasta alkaen. Kansa suorastaan vaatii sitä, Roivainen kertoo.

- Jokin aika sitten kävi niin, että koko keikan ajan eräs nainen eturivissä huusi: tukka auki. Odotutin sitä hetkeä encoreen asti. Nainen ehti suuttua ja poistua sitä ennen paikalta. Tämä on siis tosi vakava asia.

Tukan kiinni pitäminen on paitsi tyylikysymys myös käytännön sanelema juttu.

- Tämmöinen pehko on äärettömän kuuma, jos sitä pitää auki. Se on kuin olisi karvalakki päässä. Sekin on yksi syy miksi otan ponnarin pois vasta keikan loppupuolella.

Vielä armeija-aikana Roivainen oli täysin kalju. Sen jälkeen tukka on saanut kasvaa vapaasti. Eikä Roivainen edelleenkään ole suunnitellut parturissa käyntiä.

- Olen kuin intiaani. Mulla on kaikki taikavoimat hiuksissa. Eiköhän laulukykykin lähtisi hiusten mukana. En uskalla ottaa sitä riskiä, Roivainen nauraa.

Vastakruunattu tangokuningas esiintyi tukka auki.­

Parhaillaan Roivainen valmistautuu marraskuun 5. päivä käynnistyvään tangokuninkaallisten Sinitaivas-kiertueeseen, jossa ovat mukana myös tangokuningtar Maria Tyyster, Heidi Pakarinen, Leif Lindeman, Marko Maunuksela sekä perjantaina 24. lokakuuta joululevynsä julkaiseva Kyösti Mäkimattila.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?