Duudsonit paloivat loppuun – ”Vaihtoehtona oli lopettaminen”

Duudsonit kävivät yhdessä läpi "myllytyksen".

21.10.2014 15:48

Elettiin vuotta 2011. Duudsonit olivat tulleet tiensä päähän: takana oli epäonnistunut yritys valloittaa maailma Dudesons in America -ohjelmalla, jonka MTV päätti lopettaa. Kaikki neljä miestä olivat loukkaantuneet jälleen kerran vakavasti ja ideat sekä rahat olivat lopussa. Duudsoneiden ohjelmien katsojaluvut olivat pohjamudissa, niin maailmalla kuin Suomessakin.

- Kyllä me oltiin siinä vaiheessa aika loppuun palanut porukka, Jarno ”Jarppi” Leppälä toteaa IS:lle tiistaina tuoreen kirjan julkaisutilaisuudessa.

Miehet kertovat synkistä vuosista tiistaina julkaistussa Duudsonit – Härmästä Hollywoodiin -kirjassaan.

Duudsonit julkaisivat kirjansa tiistaina.

"Vaihtoehtona lopettaminen"

Vuosikausia eteenpäin puskeneet miehet eivät olleet pysähtyneet hetkeksikään miettimään, mitä kaikkea he ovat saavuttaneet uransa aikana. Miesten välit olivat välillä jopa kiristyneet, kun työnjaosta oli epäselvyyksiä.

Nelikko aloitti yhdessä niin sanotun "myllytyksen" tuottaja Marko Kulmalan johdolla. Nelikko mietti, mitä he haluavat elämältään, ei vain Duudsonien tulevaisuudelta.

- Vaihtoehtona oli Duudsoneiden lopettaminen. Kävimme läpi, että pidetäänkö tauko vai jatketaanko, Jarno Laasala kertoo hetkestä, kun porukalla ei ollut enää mitään annettavaa viihdeteollisuudelle.

Yhteinen sukeltaminen syviin vesiin tuli tarpeeseen. Lopulta prosessi kesti vuoden. Sinä aikana miehille selkeni, etteivät he voi jatkaa vanhalla tiellä, vaan eteenpäin on mentävä. Tuloksena on herkempi ja syvällisempi Duudsonit, jotka keskittyvät tekemään ohjelmia myös perheen pienimmille. Aiemmin miehet olivat vain stunttimiehiä, nyt he ovat mukana persoonillaan.

- Lähdimme avaamaan minkälaisia me olemme, mitkä meidän juuret ovat ja mitä me haluamme tehdä. Haimme motivaatiota ja inspiraatiota. Aloimme kasailla sitä palapeliä uudelleen ja siinä prosessissa me tutustuttiin uudelleen toisiimme, Jukka Hildén kertoo muutoksesta.

Uusi suunta

Väsyneet miehet tekivät paljon töitä selvittääkseen, mihin suuntaan he haluavat mennä.

Epäonnistumisista ja epävarmuudesta huolimatta Duudsonit ovat jatkaneet työskentelyä yhdessä. Hyvällä hengellä ja bisnesvaistolla varustettujen miesten haaveena on edelleen, ei enempää tai vähempää, kuin maailmanvalloitus. Tuotantoyhtiö Rabbit Films ottaa seuraavan askeleen kansainvälistymisessä, kun yritys avaa Los Angelesin toimiston helmikuussa 2015. Toimistoa lähtevät johtamaan Jukka ja Jarno.

- Ei ole ongelmaa, jota ei olisi ratkaistu. Tosiasiassa me ei olla hirveän haavoittuvaisia. Ei, vaikka olemme itkeneet ruudussa, Jarno tiivistää kirjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?