Kätilöt tekivät rohkean kalenterin - yläosattomat kuvat koskettavat

Rohkeat kalenterit tuntuvat olevan kova trendi tänä syksynä. Nyt Keski-Suomen Kätilöyhdistys julkaisi kalenterin, jossa naiset poseeraavat yläosattomissa.

Kätilöiden kalenteri haastaa kaupallisen naiskuvan ja kerää rahaa rintapumppua varten.

19.10.2014 19:31

Keski-Suomen Kätilöyhdistys julkaisi vuoden 2015 seinäkalenterin, jossa eri-ikäiset naiset poseeraavat yläosattomissa. Kuvissa esiintyy aivan tavallisia naisia siten, ettei heitä voi kuvista tunnistaa. Eroottisia kuvia on turha kuitenkaan kenenkään odottaa.

- Meillä kätilöillä on vähän eri näkökulma rintoihin ja alastomuuteen kuin valtaosalla ihmisistä. Vaikka miehetkin toki saavat naisten rinnoista nauttia, niiden ensisijainen tarkoitus on kuitenkin jälkeläisten hengissä pitäminen, yhdistyksen puheenjohtaja Sanna Kausalainen kertoo Ilta-Sanomille.

Kausalaisen mukaan yhdistys haluaa kalenterillaan myös vastustaa osaltaan kaupallista naiskuvaa.

- Me naiset olemme vuosisatoja huijanneet miehiä luulemaan, että meillä on taivaita kohti kurottavat rinnat. Nyt haluamme näyttää todellisuuden. Yhdessä kuvassa on myös nainen, jolta toinen rinta on poistettu.

Kalenterin kuvat ovat Kausalaisen mielestä kauniita, herkkiä ja osin myös pilke silmäkulmassa kuvattuja, ja niissä tarkastellaan naiseutta ja kauneutta monelta kantilta. Vanhin malli on 89-vuotias, nuorin kuvattava taas oli vasta puolivuotias lapsi ruokailemassa äitinsä rinnoilla.

- Malleja oli yllättävän helppo löytää. Saimme heitä niin puskaradion kuin ystävien kautta tai punttisalilta, Kausalainen iloitsee.

Kätilöyhdityksen tavoitteena on kalenterin myyntituotoilla saada ostetutuksi vähintään yksi sähkökäyttöinen rintapumppu. Sairaalatasoiset pumput maksavat reilut 1500 euroa.

- Pumppua on tarkoitus vuokrata eteenpäin imetyspolin kautta rintamaidon luovuttajille ja keskosten äideille. Pumpuista on jatkuva pula: vaikka arvokkaan äidinmaidon luovuttajia olisikin, useimmiten kaikki pumput ovat jo käytössä, Kausalainen sanoo.

Kalenterin kuvat on ottanut Sami Kaappa. Kalentereita voi tiedustella Keski-Suomen kätilöyhdistykseltä Facebookissa tai sähköpostitse osoitteessa kskatilot@gmail.com .

Kalenterista uutisoi ensimmäisenä Keskisuomalainen.

Joulukuu 2015

Kesäkuu 2015

Marraskuu 2015

Syyskuu 2015

Huhtikuu 2015

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?