Tänään Suomessa vierailevan Ison-Arskan elämä on yhtä äksöniä

rac

Julkaistu:

Toimintaelokuvien supertähti ja Kalifornian ex-kuvernööri Arnold Schwarzenegger piipahtaa taas Suomessa.
Arnold Schwarzenegger on poliitikko, näyttelijä ja kehonrakentaja, joka syntyi Itävallassa 67 vuotta sitten. Parikymppisenä Arnold kuunteli lihastensa ääntä ja lensi Kaliforniaan, jonka kuverööriksi hän oli päätyvä 40 vuotta myöhemmin.

Schwarzenegger päätti jo nuorena hankkia itselleen maailman uljaimman vartalon. Hän saavutti unelmansa jo 23-vuotiaana, jolloin hän oli voittanut Mr. Universe, Mr. World ja Mr. Olympia-tittelit.

70-luvulla Schwarzenegger oli jo legenda bodausurheilussa. Hän alkoi kiertää maailmaa esittelemässä messevää kroppaansa. Suomessa hän pistäytyi ensi kerran vuonna 1971, jolloin hänen kuuluisat hauiksensa hämmästyttivät Stockmannin tavaratalon yleisöä.

Arnold oli haaveillut filmitähteydestä koko ikänsä. Lopetettuaan kehonrakennusuransa tie Hollywoodiin oli auki. Schwarzeneggerin läpimurtorooli oli Conan Barbaari 1986.

Pääosat Terminaattori-elokuvissa tekivät hänestä koko maailman tunteman supertähden. American Film Institute on listannut elokuvahistorian 100 parasta sankaria ja konnaa. Schwarzenegger on ainoana nimetty sekä hyvikseksi että pahikseksi.

Toisen vierailunsa Suomeen superstara teki vuonna 1996. Hän pistäytyi avaamassa Helsinkiläisen ravintolan.

Schwarzenegger valmistui bisnestensä ohessa yliopistosta (University of Wisconsin-Superior) ja päätti siirtyä politiikan taistelutantereelle. Rebublikaanien kellokas valittiin Kalifornian kuverööriksi 2003.
Hän tuki virassaan tiukempaa asekontrollia ja pyrki rajoittamaan päästöjä globaalin ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Schwarzenegger oli avioitunut 1986 televisiotoimittaja Maria Shriverin kanssa. Puoliso kuuluu Kennedy-klaaniin. Heillä on neljä lasta.

Huhtikuussa 2011 pariskunta ilmoitti erostaan. Syynä oli Schwarzeneggerin maineen tahrannut paljastus aviottomasta lapsesta, jonka äiti oli työskennellyt perheen kotiapulaisena.

Nykyään filmitähti jäähdyttelee ahkerasti valkokankaalla ja viettää leppoisia eläkepäiviään. Ikä on jättänyt jälkensä terminaattorinkin vartaloon. 400 miljoonan dollarin omaisuuden kerännyt Schwarzenegger on torstaina 9. lokakuuta kolmannen kerran Suomessa. Nyt talousfoorumin menestyspuhujana.

Katso ISTV:n videoraportista millaista äksöniä maailman uljain vartalo on nähnyt ja kokenut!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt