Jumalaisen seksikkäitä kuvia BB:stä! Brigitte Bardot 80 vuotta! - Viihde - Ilta-Sanomat

Jumalaisen seksikkäitä kuvia BB:stä! Brigitte Bardot 80 vuotta!

Seksisymboli Birgitte Bardot täyttää tänään sunnuntaina 80 vuotta.

Brigitte Bardot täyttää 80 vuotta!­

28.9.2014 14:36 | Päivitetty 28.9.2014 14:52

Kuuluisa hammasväli ja vaaleat hapsuhiukset ovat piirtyneet tiukasti monien mieliin. Ranskalainen Brigitte Bardot, tuttavallisemmin BB, teki seksisymbolina saman maailmalle kuin ikätoverinsa Sophia Loren Italiassa. Heillä oli kuitenkin yksi merkittävä ero: Bardot tuli varakkaistakotioloista.

Bardot syntyi keskiluokkaiseen konservatiiviseen perheeseen. Perheellä oli seitsemän huoneen asunto lähellä Pariisin Eiffelin tornia. Brigittellä oli lapsena oikomisraudat suussa ja silmälasit korjaamassa hajataitteisuutta. Tyttö pistettiin balettitunnille jo 5-vuotiaana, jateininä hänestä kuoriutui sporttinen kaunotar, joka kuvattiin Elle-lehden kanteen 15-vuotiaana.

Saman ikäisenä hän tapasi ensimmäisen aviomiehensä, elokuvaohjaaja Roger Vadimin. Ilmassa oli heti draamaa, sillä Bardot yritti itsemurhaa, kun vanhemmat eivät antaneet hänen avioitua alle 18-vuotiaana. Kolmen viikon päästä traagisista tapahtumista hän astui alttarille.

­

Avioelämä leiskui viisi vuotta, kunnes tuli ero. He ehtivät kuitenkin tehdä yhdessä Bardotin kuuluisimman elokuvan ... ja Jumala loi naisen (1956),jossa Bardot oli 23-vuotias. Jumalaiset muodot omaava nainen keräsi 60-luvun seksuaalisen vallankumouksen aikana ihailijoiden lisäksi myös vastustajia.

­

Hän oli ensimmäisiä, jotka pukivat bikinit päälleen, mutta oli hetimiten valmis myös riisumaan ne paistatellessaan yläosattomissa St. Tropezin rannalla.

­

Bardot’n rakkauselämä oli värikäs ja hän seurusteli useiden kuuluisuuksien kanssa. Naisen tunnetuimpia valloituksia olivat Marlon Brando, Warren Beatty, Sean Connery ja Mick Jagger.

– Parempi olla uskoton kuin uskollinen, jos ei halua sitä, Bardot on sanonut.

Lyhytaikaisia aviomiehiä tuli vielä kaksi lisää. Vuonna 1959 hän avioitui näyttelijä Jacques Charrierin kanssa, ja liitto kesti kolme vuotta. Siitä syntyi hänen ainoa lapsensa Nicholas Charrier.

Kolmas aviomies oli miljonääri ja playboy Gunter Sachs, joka teki myöhemmin itsemurhan vuonna 2011. Lopullisen satamansa Bardot löysi neljännestä aviomiehestään Bernard d’Ormalesta.

­

Bardot oli 1950–60-lukujen supertähti, ja teki yhteensä 47 filmiä. Euroopassa tehtyihin klassikoihin kuuluvat myös Totuus (1960), Sen täytyi tapahtua (1963) ja Shalako (1968). Elokuvamaailmasta hänirtautui jo 39-vuotiaana, ja alkoi raivokkaasti puolustaa eläinten oikeuksia. Hän myi omaisuutensa vuonna 1986, ja perusti BrigitteBardot -säätiön.

– Annoin kauneuteni ja nuoruuteni miehille. Aion antaa viisauteni ja kokemukseni eläimille, hän on perustellut.

Brigitte Bardot puhuu eläinten oikeuksien puolesta. Kuva vuodelta 2006.­

Tuorein sivu kauneusleikkauksia karttaneen kasvissyöjän elämänkirjassa on, että Bardot on päästänyt suustaan rasistisiakannanottoja. Hänet on tuomittu viidesti ranskalaisoikeudessarotuvihan lietsomisesta 1997–2008.Lähteet: The Guardian, IS:n arkisto, BBC ja IMdB

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?