Sirpa paljastaa: Tällaista on Selänteiden uusi elämä

Teemu Selänne on palannut Kaliforniaan Teemu-kirjan kiivasrytmiseltä markkinointimatkalta Suomesta.

Selänteet ovat aloittaneet uuden elämän Teemun NHL-uran jälkeen.

26.9.2014 18:00

Ensimmäistä kertaa yli 20 vuoteen Teemun kalenteri ammottaa tyhjää, sillä enää Selännettä ei nähdä NHL-kaukaloissa.

Ainutlaatuisesta tilaisuudesta nauttii ennen kaikkea vaimo Sirpa Selänne, joka säteili onnea Sel8anne-elokuvan USA:n ensi-illassa Los Angelesissa. Vuosien olo kiekkovaimona ja pitkät ajat erossa aviomiehestä ovat taaksejäänyttä elämää.

- Tuntuu ihanalta! Mehän viihdytään hirveän hyvin yhdessä. Kaikki naureskelevat minulle, että miten kestät, että mies on sitten koko ajan kotona. Urheilemme ja touhuamme yhdessä ja osaamme ottaa omaa aikaa. Minusta on todella kivaa, että hän on kotona. Voidaan yhdessä käydä poikien peleissä, reissuilla, Veeran jumpassa ja futiksessa, Sirpa Selänne, 45, kiittelee.

Pariskunnan aika ei tule käymään pitkäksi.

- Meillä on todella aktiivinen sosiaalinen elämä. Käymme aina kavereiden kanssa syömässä, vähän juhlimassa ja niin pois päin. Nautin hirveästi tästä tilanteesta, kauniisti ruskettunut nainen sädehtii.

 Sitä kun on mennyt tietyllä aikataululla, rutiinilla ja kurinalaisella elämäntyylillä niin pitkään, on todella kivaa kun ei tarvitse suunnitella mitään, Teemu kertoo.

Selänteiden koti sijaitsee Coto de Cazan vartioidulla alueella Kalifornian Orange Countyssa. Luksustalossa on uima-allas ja tenniskenttä. Perheeseen kuuluvat lapset Eemil, 18, Eetu, 16, Leevi, 14, Veera, 6, sekä kahdeksanvuotiaat rottweilerit Rocky ja Roxy plus nelivuotias tiibetinspanieli Nicky.

- Joka päivä on aina vähän erilainen, mutta yleisesti ottaen urheillaan päivittäin. Teemu tykkää pelata tennistä. Hän polkee kuntopyörää, käy maastossa pyöräilemässä ja salilla. Ja olen itsekin todella aktiivinen ja urheilen joka päivä. Käyn spinning-tunnilla, pelaan tennistä tai uin, Sirpa kertoo.

Perheen pojille jääkiekko on lähellä sydäntä.

- Eetu pelaa junior-Kingseissä. Hänet on varattu Wisconsiniin Madison Capitalsin juniorijoukkueeseen. Hän toivoo hirveästi, että keväällä hänet valittaisiin pelaajaksi, ja jos ei vielä silloin, niin seuraavana vuonna.

- Teemu valmentaa kaikkia poikia kesäisin, käy jäällä ja kuntosalilla heidän kanssaan monta kertaa viikossa. Mutta hän sanoo, ettei halua vielä valmentajan hommaa kauheasti ruveta tekemään.

Sirpa odottaa innolla tulevia juhlapyhiä.

- Me ei oikeastaan ikinä olla voitu lähteä mihinkään reissuun lomien aikana, koska Teemun jääkiekko on säädellyt niin paljon meidän elämää. Sanoin, että kun tulee kiitospäivä- ja joululomat, niin lähdettäisiin jollekin matkalle, Sirpa suunnittelee.

Ensi vuonna on luvassa lisää Selänne-suitsutusta.

- Tammikuun 11. päivä on Teemun paidan jäädytys Honda Centerissä. Siitä tulee varmaan hieno juhla. Emme ole täällä vielä viettäneet Teemun uran lopettajaisjuhlia. Semmoisetkin ovat varmaan tulossa, Sirpa kertoo.

 Meillä on todella aktiivinen sosiaalinen elämä. Käymme aina kavereiden kanssa syömässä, vähän juhlimassa ja niin pois päin.

Teemu on jossain vaiheessa väläyttänyt pelaamista Jokereiden riveissä. Sirpa ei lämpene ajatukselle.

- Jokainen ihminen tekee omat päätöksensä. Jos hän hirveästi haluaa, niin täytyyhän hänen mennä. Mutta korostan, miten ihanaa on, että takana on huikea ura, on terve ja pystyy tekemään kaikkea mitä haluaa. Onko se sitten sen väärtti mennä johonkin Venäjän pelottaviin paikkoihin pelaamaan, Sirpa kysyy suoraan.

Perheenlisäystä ei näillä näkymin ole odotettavissa.

- Teemukin on todennut, ettei ole oikein aikaa noidenkaan lasten kaikissa harrastuksissa olla mukana, niin ei tässä millään pysty enää, nainen nauraa.

Ja onhan heillä pikku-Veera.

- On todella upeaa nähdä isän ja tyttären suhde. Se on kuitenkin vähän erilainen kuin isän ja poikien, Sirpa Selänne hymyilee.

Enemmän aikaa lasten kanssa

Sel8anne-dokumentin USA:n ensi-illassa Teemu Selänne on jetlagissä. Näyttää jo välillä siltä, ettei hän saapuisikaan paikalle. Mutta päiväunet auttavat ja hetkeä ennen filmin alkamista USC:n yliopistosta vahvistetaan, että tähti saapuu paikalle. Pääosin amerikansuomalaisista koostuva satapäinen yleisö Ray Stark -teatterissa antaa leffalle raikuvat aplodit. Teemu itsekin näki elokuvan nyt ensi kertaa alusta loppuun.

- Olin nähnyt siitä vain tiettyjä osia aikaisemmin. Kyllä mä tykkäsin. Tiesin tietysti suurin piirtein, mitä siinä oli. On vähän ihmeellistä katsoa omaa elämäänsä isolla kankaalla. Ei se mitään jokapäiväistä hommaa ole. Kyllä se aluksi vähän vieraalta tuntui, Selänne, 44, ruotii.

Kaikkia kiinnostavat miehen tulevaisuudensuunnitelmat.

- En varmaan vähään aikaan tee yhtään mitään. Sitä kun on mennyt tietyllä aikataululla, rutiinilla ja kurinalaisella elämäntyylillä niin pitkään, on todella kivaa kun ei tarvitse suunnitella mitään. Tekee niitä hommia, mitä aamulla herätessä haluaa tehdä. Mielelläni pelaan tennistä ja golfia. Olen kotona kun lapset tulevat koulusta. Sitten lähdetään heidän kanssa harrastuksiin, Teemu kuvailee.

Perheen kolme poikaa pelaavat kaikki jääkiekkoa. Veera-tytär harrastaa jalkapalloa.

- Minulle on tärkeää olla nyt enemmän lasten kanssa ja olla mukana heidän harrastuksissaan ja elämässään vielä enemmän kuin ennen. Perhe on kasassa enää vuoden. Sen jälkeen Eemil lähtee yliopistoon ja Eetu junnuliigaan maailmalle. Sitten meille jää enää Leevi ja Veera.

Kysyn Teemulta vielä lopuksi, onko vaikeaa luopua jääkiekon tuomista tähtihetkistä.

- Varmaan tulee olemaan vaikeaa. Jääkiekko on kuitenkin ollut elämäntyö ja yhtäkkiä se loppuu. Kyllä tässä ihan varmaan tulee vieroitusoireita, ei siitä pääse mihinkään. Ongelmia tulee silloin, jos elämässä ei ole mitään muuta. Monille urheilijoille on tullut isoja ongelmia uran jälkeen. En usko, että minulle sellaisia tulee. Mutta kyllä lajia tulee ikävä ja niitä hienoja asioita, joita ei enää pysty kokemaan. Odotan, että tulee myös vaikeita päiviä, Teemu Selänne toteaa.

Sirpa ja Veera Selänne kuvattuna kesällä Suomessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?