Jasper Pääkkönen: "Olemme tuhonneet luontoamme ennätyksellisellä vauhdilla" - Viihde - Ilta-Sanomat

Jasper Pääkkönen: "Olemme tuhonneet luontoamme ennätyksellisellä vauhdilla"

Näyttelijä Jasper Pääkkönen saapui DamNation-dokumenttielokuvan Suomen ensi-iltaan eduskunnasta, jossa hän järjesti seminaarin.

Ministerin pestin jättänyt Pekka Haavisto ja suurlähettiläs Bruce Oreck sekä näyttelijä Jasper Pääkkönen esiintyivät DamNation-elokuvan näytöksessä. -Elokuvaprojekteja ei ole tiedossa, mikä mahdollistaa täysipäiväisen keskittymisen kalakampanjointiin, näyttelijä Jasper Pääkkönen naurahti.­

24.9.2014 20:17

Näyttelijä Jasper Pääkkönen on iloinen siitä, että muun muassa vesivoimapatojen purkamisesta kertova DamNation -elokuva kiinnostaa niin paljon, että näytökset on myyty loppuun Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla.

- DamNation on yksi vaikuttavimmista dokumenteista, jonka olen nähnyt. Uskon sen olevan Suomessa ajankohtaisempi kuin muualla, sillä olemme tuhonneet luontoamme ja vesistöjämme ennätyksellisellä vauhdilla, Jasper Pääkkönen painotti.

Pääkkönen tuli teatteriin eduskunnasta, jossa hän järjesti ministerin työstä eronneen Pekka Haaviston kanssa Virtavesien tulevaisuus -seminaarin.

- Tupa oli täynnä ja tilaisuuden avasi puhemies Eero Heinäluoma, Pääkkönen iloitsi.

- Jasper Pääkkönen tekee tämän asian eteen yli puoluerajojen enemmän kuin monet poliitikot, Pekka Haavisto kehui.

Yhdessä Pääkkösen ja Haaviston kanssa yleisön edessä esiintyi myös Yhdysvaltain suurlähettiläs Bruce Oreck.

- Olen tehnyt töitä miehen kanssa, joka aikoinaan pelasti Colorado-joen ja se virtaa siksi vapaana, Bruce Oreck kertoi.

Pääkkösen, Haaviston ja Oreckin ohella näytökseen saapuivat muun muassa ex-jääkiekkoilija Janne Niinimaa sekä näyttelijät Samuli Vauramo, Joonas Saartamo ja Niko Saarela.

- Olen kalamies henkeen ja vereen, Nelosella liigakiekkoa kommentoiva Janne Niinimaa sanoi.­

- Ollaan Jasperin kanssa puhuttu näistä asioista ja haluan oppia lisää, siksi tulin katsomaan elokuvan, Ruotsissa Arne Dahl -sarjaa filmaava Samuli Vauramo kertoi.­

- Rentoudun yleensä vain makaamalla sohvalla, mutta kesällä saatan kalastaa, näyttelijä Joonas Saartamo velmuili vierellään Kom-teatterin Vallankumouksessa loistava Niko Saarela.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?