Tältä näytti nuori kuvankaunis Helena Ahti-Hallberg! - Viihde - Ilta-Sanomat

Tältä näytti nuori kuvankaunis Helena Ahti-Hallberg!

Helena Ahti-Hallberg kuului pitkään Tanssii tähtien kanssa -ohjelman vakiokalustoon. Nyt hän tuomaroi pareja Ilta-Sanomille.

22.9.2014 7:54 | Päivitetty 22.9.2014 9:00

Helena Ahti-Hallbergin tuomiot pääsee lukemaan joka maanantai IS:n printtilehdessä.

- Uskon, että olen kovempi tuomari lehdessä kuin telkkarissa. Suorassa lähetyksessä on paljon vaikeampi sanoa päin naamaa, että nyt meni aivan penkin alle, koska tiedän, miten kova paikka on tulla tuomareiden eteen heti esityksen jälkeen. Siinä ei silloin voi sanoa, että apua miten huono. Seuraavan päivän lehdestä se on paljon helpompi lukea.

- Mutta toivottavasti ei tarvitse haukkua missään vaiheessa. Olen kuullut vähän huhuja, että tänä vuonna olisi todella kova taso, hän kertoi IS:lle ennen ensimmäisen suoran näkemistä.

Kilpatanssiuransa Helena aloitti vuonna 1978. 19-vuotiaana Isoon-Britanniaan kilpatanssia opiskelemaan muuttanut Helena on saavuttanut urallaan kahdeksan Suomen mestaruutta aikuisten sarjassa: neljä lattareissa, kaksi vakioissa ja kaksi 10-tanssissa. Niiden lisäksi hänellä on lukuisia juniorimestaruuksia. Helena on edustanut Suomea MM-, EM- ja PM-kisoissa jopa finaalitasolle asti.

Nuoret menestyjät Erik Hento ja Helena Ahti vuonna 1982.­

Kilpaurallaan Helenan pareina olivat muun muassa nykyiset ammattivalmentajat Erik Hento, Juha "Leevi" Leskinen ja irlantilainen Chris Johnston.

Helena Ahti ja Chris Johnston vuonna 1992.­

Helena Ahti vuonna 1993.­

Ammattilaiseksi Helena siirtyi vuonna 1993. Päätökseen vaikutti Helenan rakastuminen nykyiseen mieheensä, rakennusalalla toimivaanEric Hallbergiin. Pari on ollut naimisissa 21 vuotta.

Erik Hennon kanssa vuonna 1989.­

- Asuin siihen aikaan Englannissa. Kun tulin silloisen tanssiparini Chris Johnstonin kanssa Suomeen kilpailumatkalle, tapasin Ericin. Rakkaus kolahti heti ja roihahti ilmiliekkeihin. Palasin vielä vähäksi aikaa Englantiin, mutta ennen pitkää kihlauduimme. Minun oli pakko muuttaa takaisin Suomeen, Helena on muistellut IS:lle.

Töölön kirkossa vuonna 1993 vihityllä parilla on kaksi lasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?