Simo Frangén nuorena maisterina - tältä Alivaltiosihteerit näyttivät 24 vuotta sitten - Viihde - Ilta-Sanomat

Simo Frangén nuorena maisterina - tältä Alivaltiosihteerit näyttivät 24 vuotta sitten

Vuodet kuluvat, mutta tyyli pysyy. Huumoriryhmä Alivaltiosihteeri on ollut yhdessä jo liki 30 vuotta.

Alivaltiosihteerin jäsenet Simo Frangen (vas.), Pasi Heikura ja Jyrki Liikka vuonna 2010.­

16.9.2014 8:33

Vuonna 1985 Simo "Maisteri" Frangén, Pasi Heikura ja Jyrki Liikka perustivat yhdessä Satu Kurvisen kanssa huumoriryhmä Alivaltiosihteerin. Alivaltiosihteeri keskittyi aluksi humoristisen musiikin tekemiseen, ja yhtye keikkaili ahkerasti ja esiintyi usein myös televisiossa. Lisäksi ryhmä teki humoristisia ohjelmia tamperelaiseen Radio 957 -paikallisradioon.

Vuonna 1990 Alivaltiosihteerin laulaja vaihtui Satu Kurvisesta toimittaja Matti Toivoseen, ja yhtye jatkoi musiikkikeikkailuaan 1990-luvun puoliväliin asti.

Todellisen läpimurron Alivaltiosihteeri teki kuitenkin vuonna 1990, kun Heikura, Liikka ja Maisteri Frangen aloittivat Alivaltiosihteeri-ohjelman Radiomafiassa (nyk. YleX). Etenkin 1990-luvulla ohjelma oli yksi Radiomafian kuunnelluimpia ohjelmia.

Muun muassa viikottaisista palindromeistaan ja virallisuudestaan tunnettu Alivaltiosihteeri on jatkanut radio-ohjelmansa tekoa näihin päiviin saakka, nykyisin Yle Puhe -kanavalla.

29 vuotta kestäneen uran aikana Alivaltiosihteeri on julkaissut yhteensä kuusi studioalbumia, kolme kokoelmalevyä, 19 kirjaa sekä tehnyt tv-ohjelmia.

Vaikka ura on kestänyt 29 vuotta, on Alivaltiosihteerin jäsenten tyyli pysynyt miltei samana kaikki vuodet - sen oheiset kuvatkin osoittavat.

Alivaltiosihteerin jäsenet vuonna 1990 - Pasi Heikura (vas.), Simo Frangen ja Jyrki Liikka.­

Alivaltiosihteeri vuosimallia 1996. Kuvassa vasemmalta Frangen, Liikka ja Heikura.­

Vuonna 1998­

Vuonna 2004­

Vuonna 2010­

Pasi Heikura vuonna 2012­

Simo Frangen viime keväänä­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?