Suomipopilla juontajana aloittava Jenni Alexandrova: Aion hoitaa mokailut!

rac

Julkaistu:

Suomipop
Radio Suomipopilla tuottajan tehtävistä Sami Kurosen työpariksi siirtyvä kaunotar ei pelkää mokailua.
Suomipopin iltapäiväohjelmassa Popstudiossa puhaltavat muutoksen tuulet, kun ohjelmaa kaksi vuotta juontanut Susanna Laine siirtyy toisiin tehtäviin.

Laineen tilalla Sami Kurosen juontajaparina aloittaa ensi maanantaina Radio Rockilla ennen juontanut Jenni Alexandrova. Alexandrova on myös Nelosen Voice Kids -tv-ohjelman takahuonejuontaja.

Vaikka uusi työ alkaa varsinaisesti vasta maanantaina, asteli Alexandrova studioon jo perjantaina. Uuden juontajan henkilöllisyys paljastettiin suorassa lähetyksessä kello 16. Alexandrova halasi Lainetta lämpimästi ja ojensi tälle kukkakimpun sekä pullon kuohuvaa.


IS haastatteli Jenni Alexandrovaa vain minuutteja ennen pestin julkistusta. Rauhalliselta vaikuttanut kaunotar myönsi, että paluu takaisin radioaalloille jännittää. Hän juonsi Radio Rockin aamushow’ta kuusi vuotta ennen siirtymistään tuottajan tehtäviin Suomipopille.

- Kaipasin radiosta onnistumisen ja epäonnistumisen tunnetta. Se on se syy, miksi paluu oli koko ajan takaraivossa, vuoden tuottajana työskennellyt Alexandrova kertoo.

Siirtymä tuottajasta takaisin juontajasta oli lopulta helppo.

- Susanna ilmoitti keväällä lähdöstään, ja olimme Samin kanssa paniikissa. Kesän jälkeen istuttiin alas, ja mietittiin, mitä tehdään. Tuli tällainen hullu idea, ja se meni todella luonnollisesti, Alexandrova kuvailee päätöstä.

- Huomasin tuottajan työssä, että se on pitkälti ongelmanratkaisua. Lisäksi siinä aloittaa projekteja, muttei välttämättä näe niiden valmistumista, kun jo siirtyy seuraavaan. Radiolähetyksessä on selkeästi alku ja loppu.

Työ Suomipopilla tulee Alexandrovan mukaan eroamaan Radio Rockilla juontajana työskentelystä.

- Tein kuusi vuotta aamua, nyt on inhimillisemmät työajat, ja erityylinen ohjelma. Popstudio painottuu haastatteluihin, ja lisäksi teemme kerran viikossa Popstudio tv:tä. Se on erittäin mielekästä, hän intoilee.

- Päätämme täysin, keitä kutsumme vieraiksi studioon. Vieraat ovat ajankohtaisia tai muuten mielenkiintoisia persoonia.


Alexandrova ei vielä osaa sanoa, millaiseksi hänen ja Sami Kurosen yhteinen show tulee muotoutumaan.

- Se jää nähtäväksi. Olemme tehneet vain yhden lähetyksen yhdessä. Olemme myös erilaisia: Sami on tehnyt radiota 20 vuotta, ja hän on äärimmäisen rauhallinen ja ammattilainen. Minä taas tulen varmasti mokailemaan. Saa tehdä rauhassa virheitä, kun sen myöntää itselleen jo etukäteen, Alexandrova nauraa.

Alexandrova iloitsee siitä, että uusi työ alkaa nimenomaan syksyn alussa.

- Syksy on ehdottomasti hyvä aika tälle. Vaikka radiotyö vie energiaa, se antaa sitä aina enemmän, tuore juontaja päättää ennen studioon astelemistaan.

Jenni Alexandrova ja Sami Kuronen juontavat Suomipopin Popstudiota arkisin kello 14–18. Videolla kaksikko kertoo, mitä syksyllä on luvassa.