Kuudetta kertaa avioitunut Matti Nykänen herkkänä: Mulla on maailman paras äiti - Viihde - Ilta-Sanomat

Kuudetta kertaa avioitunut Matti Nykänen herkkänä: Mulla on maailman paras äiti

Vaikka mies ei yleensä halua näyttää naiselta, sanoo Matti Nykänen olevansa vain tyytyväinen siitä, että muistuttaa ulkoisesti äitiään.

Mäkihyppylegenda Matti Nykänen kertoo, että hänessä ja äidissään Vieno Nykäsessä on samanlaista herkkyyttä.­

31.8.2014 13:30

Ex-mäkihyppääjä Matti Nykänen hehkuttaa äitinsä Vieno Nykäsen olevan maailman paras äiti:

"Jaa, vai sanotaan minun olevan äitini näköinen? Aika harvoin kukaan kiinnittää tuohon asiaan huomiota, mutta näin se taitaa sitten olla. Kuulemma ainakin silmämme ovat hyvin samanlaisia, ja myös muissa kasvojenpiirteissämme on vahvasti samoja elementtejä. Tämä on tietysti jo siinä mielessä hyvä juttu, että se todistaa Vienon olevan oikea äitini, heh. Muutoin on vaikeaa nähdä, että muistuttaisimme toisiamme ulkoisesti. Ei meillä ole esimerkiksi samaa ryhtiä tai kävelytyyliä."

"Sanotaanko niin, että mulla on äitini näkö ja isäni luonne. Olemme isäni Ension kanssa kovia jääräpäitä, emme ihan helpolla anna periksi. Muistan Enskan olleen tosi kova duunari. Hän ajoi rekkaa ja minä olin pikkupoikana niillä reissuilla usein mukana. Ei haitannut, vaikka olisi ollut miten paska vanha venäläisrekka alla - Enska hoiti nekin aina perille. Jos musta ei olisi tullut mäkihyppääjää, tiedä vaikka olisin itsekin ryhtynyt rekkamieheksi. Paras opettaja olisi ainakin löytynyt läheltä. Muistan, että monesti istuskelin ison rekan ratin takana ja haaveilin lähteväni ajamaan."

"Äitini oli jo silloin hieno tuki meille molemmille. Hän on selvästi minua ja isääni rauhallisempi luonne, ja siinä mielessä erittäin tärkeä tasoittava voima. On minussa toki paljon samanlaista herkkyyttäkin kuin hänessä. Mies ei yleensä halua näyttää naiselta, mutta mä olen pelkästään tyytyväinen siitä, että muistutan ulkoisesti äitiäni. Voin olla siitä ylpeä. Pitää muistaa, että mulla on kuitenkin maailman paras äiti."

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?