Robin Williamsin lapset kirjoittivat koskettavasti isästään - tällainen oli viimeinen päivä yhdessä - Viihde - Ilta-Sanomat

Robin Williamsin lapset kirjoittivat koskettavasti isästään - tällainen oli viimeinen päivä yhdessä

Maanantaina kuolleen Robin Williamsin lapset julkaisivat koskettavia lausuntoja isänsä poismenoon liittyen.

13.8.2014 9:58 | Päivitetty 13.8.2014 11:22

- Menetin eilen isäni ja parhaan ystäväni ja maailma muuttui hieman harmaammaksi. Kannan hänen sydäntään mukanani joka päivä. Pyydän häntä rakastaneita ihmisiä muistamaan häntä hellänä, kilttinä ja anteliaana miehenä, kuten hän olikin. Etsikää tapoja tuoda iloa maailmaan, kuten hän teki, Robin Williamsin vanhin poika Zachary, 31, sanoi lausunnossaan.

Tytär Zelda Williams, 25, kirjoitti puolestaan sydäntä riipaisevan kirjeen sekä isänsä faneille että kriitikoille. Tytär sai erikoisen nimensä Nintendon The Legend of Zelda -pelistä, jonka suuri fani hänen isänsä oli.

- Perheemme on aina pitänyt yhteistä aikaamme yksityisenä asiana. Se oli meidän tapamme - miehen kanssa, jonka jaoimme koko maailman kanssa. Mutta nyt, kun se on ohi, tunnen oloni tyhjäksi.

- Viimeinen päivämme hänen kanssaan oli hänen syntymäpäivänsä (21. heinäkuuta), ja olen aina kiitollinen siitä, että molemmat veljeni ja minä pääsimme viettämään sen hänen kanssaan - lahjoja jakaen ja nauraen. Hän oli aina lämmin, jopa synkimpinä hetkinään, Zelda kirjoitti.

- En koskaan tule ymmärtämään, kuinka hänei pystynyt pitämään sydämessään sitä rakkautta, jota sai. Mutta on pieni lohtu, että saamme jakaa surumme ja kaipauksemme miljoonien ihmisten kanssa. Se ei helpota tuskaa, mutta ainakin lukemattomat tietävät siitä ja monet ovat tarjonneet meille lohtua valaisemaan ja keventämään taakkaa. Kiitos siitä.

- Kuten monet tietävät, hänen lempiasioitaan oli saada ihmiset nauramaan. He, jotka kylvävät maailman negatiivisuutta, tietävät nyt, että pieni kikatteleva osa hänestä lähettää puluparven talollenne kakkaamaan autojenne päälle heti, kun olette saaneet pestyä auton. Lopulta hänkin piti nauramisesta, Zelda-tytär kirjoitti piikitellen Williamsin arvostelijoita.

- Isä oli - ja tulee aina olemaan - yksi kilteimmistä, anteliaimmista ja herkimmistä sieluista. Koko maailman tästä eteenpäin aina hieman synkempi, värittömämpi ja nauruttomampi. Meidän pitää tehdä tuplasti töitä korvataksemme menetyksen.

Myös 22-vuotias poika Cody kirjoitti isästään kauniisti.

- Ei ole kylliksi sanoja kuvatakseni rakkautta ja kunnioitusta, jota tunnen isääni kohtaan. Maailma ei ole sama ilman häntä. Ikävöin häntä ja hän kulkee mukanani koko loppuelämäni, Cody kirjoitti.

Zelda siteerasi Suomen aikaa tiistaiaamuna Twitterissä edesmenneelle sydäntäsärkevästi Antoine de Saint-Exupéryn Pikku Prinssiä (1943).

"Katsellessasi öistä tähtitaivasta tuntuu sinusta, kuin kaikki tähdet nauraisivat, koska minä asun eräässä niistä, koska minä nauran eräässä niistä. Sinun tähtesi ovat niitä, jotka osaavat nauraa.", siteeraus kuului suomennettuna.

Twiittiinsä lopuksi Zelda kirjoitti:

"Minä rakastan sinua ja kaipaan sinua. Yritän jaksaa jatkaa eteenpäin."

Robin Williams löydettiin kuolleena kotoaan maanantaina 11. elokuuta. Hän oli kuollessaan 63-vuotias.

Päivitetty klo 7.34: Tarkennettu viestien suomennosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?