Tiesitkö tätä Robin Williamsista? 8 yllättävää faktaa - Viihde - Ilta-Sanomat

Tiesitkö tätä Robin Williamsista? 8 yllättävää faktaa

Maanantaina kuolleen näyttelijälegenda Robin Williamsin elämä oli vaiherikas.

Robin Williams kuoli maanantaina 63-vuotiaana.­

13.8.2014 8:13

Ilta-Sanomat kokosi kahdeksan yllättävää faktaa Robin Williamsista ja hänen elämästään.

Robin Williams löydettiin maanantaina kuolleena kotoaan Tiburonista, Kaliforniasta. Muun muassa elokuvista Good Will Hunting, Kuolleiden runoilijoiden seura, Mrs. Doubtfire ja Aladdin tuttu Williams oli kuollessaan 63-vuotias.

1. Yläkouluikäisenä Williams äänestettiin ikäluokkansa "epätodennäköisimmäksi menestyjäksi" Redwood High School -koulussaan Kaliforniassa. Samaan aikaan koulutoverit äänestivät hänet myös kaikkein hauskimmaksi oppilaaksi.

2. Williams kärsi lapsena koulukiusaamisesta. Hän oli lapsena ylipainoinen ja ujo, minkä vuoksi hän joutui kiusaajien pilkan kohteeksi.

3. Williamsin suosikkikirja lapsena oli C. S. Lewisin kirjoittaman Narnia-kirjasarjan ensimmäinen teos Velho ja leijona. Williams luki samaista kirjaa myöhemmin omille lapsilleen.

4. Aladdin-elokuvan nimiroolissaan Robin Williams improvisoi valtaosan Lampunhengen vuorosanoista. Aluksi hän noudatti elokuvan käsikirjoitusta, mutta äänitysvaiheessa hän pyysi elokuvan tekijöiltä lupaa keksiä itse Lampunhengen vuorosanoja. Esitettyään ohjaajille improvisoituja vuorosanoja, päättivät tekijät muuttaa vuorosanoja Williamsin tahdon mukaan. Elokuvasta tulikin menestys - se saavutti kaksi Oscaria.

5. Williams oli intohimoinen pyöräilijä ja yhdysvaltalainen pyöräilijämestari Lance Armstrong toimi usein hänen harjoitusapunaan. Williams ja Armstrong olivat keskenään myös hyviä ystäviä.

6. Myös Teräsmiehenä tunnettu edesmennyt näyttelijä Christopher Reeve (1952-2004) oli Williamsin läheinen ystävä lukioajoista saakka. Kun Reeve loukkaantui kohtalokkaassa ratsastusonnettomuudessa vuonna 1995 ja halvaantui kaulasta alaspäin, kiirehti Williams ystävänsä luo sairaalaan. Williams pukeutui kirurgiksi ja pääsi siten salaa ystävänsä sairasvuoteen luo.

7. Ohjaaja Steven Spielberg tarvitsi Williamsin apua Schindlerin lista -elokuvan henkisesti rankkojen kuvausten aikana. Spielberg pyysi Williamsia soittamaan hänelle silloin tällöin ja piristämään häntä sekä elokuvan työryhmää, jotta he eivät masentuisi toisen maailmansodan aikaisesta vähemmistöryhmien kansanmurhasta kertovan elokuvan teon aikana. Williams teki työtä käskettyä ja puhui Spielbergille sekä muulle elokuvan tekijäryhmälle muun muassa Aladdinin Lampunhenkenä.

8. Williams joutui vuonna 2009 avosydänleikkaukseen, jossa hänen aorttansa läppä vaihdettiin. Kolme ja puoli tuntia kestänyt leikkaus oli onnistunut ja Williams pystyi jatkamaan töitään melko pian leikkauksen jälkeen. Leikkauksen jälkeen Williamsista tuli kasvissyöjä.Lähteet: Huffington Post, Elitedaily.com, Metro.co.uk, Wikipedia, Chacha.com, WhatCulture.com

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?