Nokialainen meemimestari kertoo: Kolme vinkkiä, joilla synnytät nettihitin

Pohjois-Nokian Brad Pitt, elämäntapahassuttelija, Seppo-koiran iskä ja huoleton seikkailija, sellaiseksi itseään kuvailee Suomessa vain yksi henkilö

7.8.2014 16:23

Petteri Poukka, 32, on sosiaalisen median ihmemies, joka on tullut tunnetuksi internetissä omilla hassuttelutaidoillaan. Poukan tekemät kuvamanipulaatiot ja kirjoitukset leviävät internetissä kuin kanadanhanhet Töölönlahdella.

Petteri, entiseltä nimimerkiltään Peteonkeisari, aloitti aikoinaan IRC-galleriasta, josta koukkasi YouTuben kautta Facebookiin. Nyt hänellä on Twitterissä enemmän seuraajia kuin monella julkisuudesta tutulla henkilöllä.

Aikoinaan suureksi menestykseksi laukannutta Pete on ponipoika –videospektaakkelia on käynyt katsomassa YouTubessa yli 200 000 ihmistä. Internet on pullollaan humoristisia kuvia, jotka ovat Poukan käsialaa.

Kaikki sai alkunsa Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa. Eräällä kurssilla pilailumielessä tehdyt kuvamanipulaatiot päätyivät opettajan katseen alle. Poukka pidätteli hengitystään, mutta omaksi yllätyksekseen huomasi, että nuhtelun sijaan opettaja kannusti jatkamaan. Poukka jatkoi. Ja jatkaa yhä – liki vuosikymmen myöhemmin.

Poukka kertoo saavansa usein palautetta sosiaalisen median välityksellä. Jotkut tulevat kaupungilla taputtamaan olkapäälle ja kertovat omista naurukokemuksistaan suoraan tekijälle.

Poukan mukaan ainoa tavoite on, että ihmiset tulevat hyvälle tuulelle.

Shetlanninlammaskoira nuolee isäntänsä polvea vimmatusti ja haukahtaa välillä huomiota kerjäten. ”Me ollaan semmosia hulluttelijoita”, Poukka tiivistää.

Petteri Poukka ja Seppo-koira.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?