Viihde

Rankan eron läpikäynyt Tarja Smura: ”Lapset pitivät minut ruodussa ja pinnalla”

Julkaistu:

perhe-elämää
Rankan avioerokriisin läpikäynyt Tarja Smura totuttelee uusperheen arkeen Tampereella. Mies Markus hoitaa työnsä, Tarja kodin ja lapset.
Muutaman viime vuoden aikana Tarja Smuran, 44, elämässä on tapahtunut niin paljon, että nykytilanne tuntuu liki ihmeeltä.

Tämän kesän Tarja on saanut viimeinkin ottaa rennosti.

- Me lähdemme usein eväiden kanssa rantaan. Minusta on kuoriutunut uimapeto, poikien kanssa siellä meuhaan, vilkkaan uusioperheen äiti kertoo.

Vuoden 1993 Miss Suomi erosi riitaisesti virolaisesta puolisostaan keväällä 2012. Ero oli Tarjalle rankka paikka. Hän jäi 16 avioliittovuoden jälkeen yksin lastensa Angelan, 16, Raphaelin, 3, ja Gabrielin, 8, kanssa.

Pian hän kuitenkin alkoi, vastoin tapojaan, sähköpostinvaihtoon miehen kanssa, jolta oli saanut pitkän, syvällisen viestin. Mies oli tamperelainen erikoissairaanhoitaja Markus Haapasalo. He tutustuivat, eikä aikaakaan, kun Tarja oli kääntänyt elämässään kokonaan uuden sivun.

Hän meni naimisiin ja muutti perheineen Lohjalta Tampereelle.

Nyt Tarja on totutellut uuteen perhe-elämään Tampereella vuoden ajan.

Tarjan elämä pyörii tällä hetkellä oikeastaan vain lasten ja kodin ympärillä. Hän on ollut kolme vuotta kotiäitinä, ja kantaa nyt päävastuun uusperheen lapsikatraan hoidosta.

Kolmen oman lapsen lisäksi kotona hyörii Markuksen lapsi Samuel, 7.

- Minulla ei ole juuri ollenkaan omaa aikaa. Jos on neljä lasta ja mies tekee vuorotyötä, pyöritän aika yksin tätä arkea ja huushollia.


Voimaa lapsista- Olen ikuisesti kiitollinen lapsille, he pitivät minut ruodussa ja pinnalla. Olen jutellut ihmisten kanssa, joilla on samanlaisia kokemuksia. Tämä on yllättävän yleistä ystäväpiirissänikin. Me äidit venytään vaikka mihin. Ei se ole klisee, se on taivaan tosi, Tarja painottaa.

Tarjan mies Markus tekee töitä Tampereella ja Lohjalla. Hän on kotona melko harvoin, ja kaipaa niinä hetkinä lepoa, vaikka toki touhuaa myös lasten kanssa.

Kun Markus on kotona, hän joutuu hakemaan paikkaansa perheen arjessa. Hän ei esimerkiksi välttämättä henno komentaa lapsia kuin Tarja, jolloin Tarjan asettamat rajat saattavat lipsua.

- Leikkisästi sanonkin, että sitten kun se täällä pyörii jaloissa, minulla on tässä viides lapsi.

Tarja ja Markus ovat olleet naimisissa nyt melkein vuoden. Yhteisen ajan puute on eräs suhteen isoista haasteista.

- Aikamoinen monitaituri pitäisi olla, että saisi lapset hoidettua ja aikaa jäisi miehellekin. Sitä tuntee olevansa välillä sellainen kotirobotti, Tarja sanoo.

Molemmat kuitenkin tiedostavat, että tilanne on väliaikainen.

- Sanoin, että tämä vuosi katsotaan näin. Perheessämme on nyt turbulenssia, koska lapset aloittavat taas koulun ja tytär ammattiopinnot. Mietin, että jääköhän se äiti vain rannalle ruikuttamaan, mistä minä itseni jouluun mennessä löydän?

Tarja tunnustaa, ettei kokenut suhteen alkaessa perinteistä, romanttista rakastumista. Aviokriisin jälkeisissä tunnelmissa sellainen olisi ollut sula mahdottomuus.

- En heti aluksi rakastunut, tunteet syvenivät pikku hiljaa. Tein Markukselle realiteetit hyvin selväksi. Että näillä voimavaroilla en kykene välittämään ja rakastamaan täysillä, hän kertoo.

Tarjaa kiehtoi aikuinen, miehinen näkökulma, vakaus ja tuki, jota hän sai Markukselta. He olivat samankaltaisessa tilanteessa, sillä Markuksen puoliso oli äskettäin kuollut. Tarjan mukaan oli rikkaus, että molemmat aloittivat suhteen sellaisina kuin sillä hetkellä olivat, rikkinäisinä.

- Olin oikeasti niin syvissä vesissä ja heikkona. Minulla ei ollut mitään peiteltävää. Se antoi jonkinlaisen varmuuden.


"Minulle on tärkeää, että lapset tapaavat isäänsä"Tarjalla on yhteishuoltajuus lapsiinsa ex-mies Raul Gescheimerin kanssa.

Pojat tapaavat isäänsä, ja Tarja toivoo, että tulevaisuudessa tapaamisia olisi enemmänkin, kun pienin lapsi kasvaa.

- Minulle on alusta saakka ollut tärkeää, että lapsillani on oikeus saada olla isänsä kanssa.

- Moni saman kokenut on sanonut, että kaiken muun voisi antaa anteeksi, mutta ei sitä, jos isä on kohdellut lapsiaan huonosti. Lapsiaan haluaa suojella mielipahalta ja pettymyksiltä. Se varmaan on sitä syvintä äidillisyyttä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt