Työnantaja rankaisi ravintolassa riehunutta tv-poliisia – ”Voisin kuvitella, että tämä on yleisen linjan mukainen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Työnantaja rankaisi ravintolassa riehunutta tv-poliisia – ”Voisin kuvitella, että tämä on yleisen linjan mukainen”

Suositussa Poliisit-sarjassa nähdyn vanhemman konstaapelin Jarkko Lapin taannoinen ravintolailta on nyt käsitelty myös työpaikalla.

30.7.2014 6:46

Kaikki sai alkunsa maaliskuisena iltana Mikkelissä reilu vuosi sitten, kun Jarkko Lappi pyrki useaan kertaan ravintolaan päihtyneenä ja yritti estää järjestyksenvalvojia poistamasta häntä ravintolan edustalta.

Lopulta tilanne ratkesi, kun Lappi saatiin rauhoitettua kaatamalla hänet maahan. Käytös johti siihen, että Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi vanhemman konstaapelin kesäkuussa 300 euron sakkorangaistukseen järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Tuomion lisäksi Lappi joutui vastaamaan tekemisistään myös työpaikallaan – ankarimmillaan olisi voitu harkita virkasuhteen päättämistä. Tiistaina selvisi, että Lappi sai kesäkuun lopulla kirjallisen varoituksen.

- Voisin kuvitella, että tämä on yleisen linjan mukainen. Kaikkein lievin olisi voinut olla työnjohdollinen ohjaus suullisesti tai kirjallisesti, mutta tässä nyt sitten on menty astetta ylemmäs. Virkamiehen lainmukainen kirjallinen varoitus on mielestäni jo merkittävä seuraamus hallinnollisesti, sanoo Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Taisto Huokko.

Kesäkuun lopulla annetussa Itä-Suomen poliisilaitoksen kirjallisessa varoituksessa todetaan muun muassa, että Lappi ei ole virkamiehenä käyttäytynyt asemansa ja tehtäviensä edellyttämällä tavalla ja hänen käyttäytymisensä on ollut omiaan vaarantamaan luottamusta poliisille kuuluvien tehtävien asianmukaisesta hoidosta.

Jarkko Lappi.­

Hänen todetaan toimineen vastoin virkavelvollisuuksiaan.

- Sillä osoitetaan juuri tätä luotettavuutta. Se pitää olla poliisimiehellä paitsi virassa, niin myös poliisiviran ulkopuolella. Tässähän on merkittävänä tämä käräjäoikeuden päätös, Huokko vielä selvittää.

Tuomio ja kirjallinen varoitus ei ole vaikuttanut Lapin työhön arkitasolla – hän jatkaa samoissa tehtävissä.

- Katsotaan ettei tällä ole vaikutusta niin, että hänet pitäisi jotenkin siirtää muihin tehtäviin. Ihan entisellään jatkuu. Täällä hän jatkaa samoissa tehtävissä edelleen.

Itä-Suomen hallinto-oikeuden kirjaamon mukaan Lappi ei ole valittanut päätöksestä.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut Jarkko Lappia kommentoimaan asiaa.

Jim-kanavan Poliisit-sarjan uusia jaksoja kuvataan juuri, mutta Mikkeli ei ole seitsemännellä tuotantokaudella mukana.

Videolla on pätkä Jimin Poliisit -ohjelmasta. Helmikuussa esitetyssä jaksossa Jarkko Lappi yllättyy pysäyttäessään autoa tienvarteen.

Ratin takaa löytyy sen verran hemaiseva neitokainen, että vanhemman konstaapelin pasmat menevät täysin sekaisin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?