Qstockin festivaalijohtajalta ei heru ymmärrystä Mustan Barbaarin tempulle: Paha virhearviointi

Julkaistu: , Päivitetty:

qstock
Helsinkiläisräppäri Musta Barbaari kapusi kesken hevilegenda Megadethin keikan lavalle. Järjestäjiltä ei heru ymmärrystä räppärin tempaukselle.
Qstockin festivaalijohtaja Mikko Forsten vahvistaa Ilta-Sanomille, että muutoin rauhallisesti sujuneet festivaalit saivat lauantaina ikävän käänteen kun Megadethin taustavoimat komensivat keskeyttämään Mustan Barbaarin keikan.

- Meille tuli ehdoton käsky, että Rytmirannan lava piti hiljentää, jotta Megadeth saataisi päälavalle. Siellä oli yli 13 000 ihmistä odottamassa bändiä, joten käskyä piti noudattaa ja Mustan Barbaarin keikka piti hiljentää pariksi minuutiksi, Forsten kertoo.

Mustan Barbaarin keikka pääsi jatkumaan normaalisti pienen häiriön jälkeen. Forsten sanoo keskustelleensa Mustan Barbaarin kanssa heti tapahtuneen jälkeen.

- Juttelin hänen kanssaan heti ja pahoittelin häiriötä. Hän oli ymmärrettävästi pettynyt ja tuohtunut, mutta ymmärsi tilanteen, kun se hänelle selvitettiin. Vaikutti siltä, että asia olisi selvinnyt keskustelulla. Hänellä jäi kuitenkin jotain kaunaa bändiä kohtaan ja pian hänet nähtiinkin lavalla Megadethin kanssa, Forsten kertaa tapahtunutta.


Barbaari talutettiin pois festivaalialueeltaOman keikkansa keskeytymisestä suivaantunut Barbaarin ohitti järjestysmiehet ja kapusi lavalle kesken Megadethin keikan.

Kohtaaminen Megadethin kanssa oli nopeasti ohi ja räppäri talutettiin pois festivaalialueelta.

Musta Barbaari kertoo Facebook-sivuillaan, että miehen poistamiseksi lavalta tarvittiin seitsemän järjestysmiestä.

- Ei siihen kyllä seitsemää miestä tarvittu vaikka hän niin väittääkin. Sanotaanko näin, että meidän pienin järjestyksenvalvoja sattoi miehen lavalta pois, Qstockin turvallisuuspäällikkö Antti Vähäkangas kertoo IS:lle.

- Ihan mukava mies se Barbaari, mutta hän toimi vähän hölmösti, Vähäkangas summaa.


"Paha virhearviointi"Megadethin muusikot eivät Mikko Forstenin mukaan juurikaan reagoineet tapahtuneeseen, eikä bändillä ollut pahaa sanottavaa keikasta.

- Tämä oli hyvin harmillinen välikohtaus ja tosi typerä juttu. Ymmärrän, että harmittaa, mutta tuollainen toisen keikan häiriköinti on paha virhearviointi. Typerälle tempulle ei heru ymmärrystä. Megadeth kiitti hyvästä keikasta, eikä kommentoinut tapahtunutta ollenkaan.

Qstockin järjestäjät toivovat pääsevänsä keskustelemaan lauantai-illan oudoista tapahtumista Mustan Barbaarin kanssa.

- Tästä voisi hänen kanssaan vielä keskustella. Tämä on kaikkien kannalta valitettava juttu. En ole vielä tarkemmin ajatellut, millainen porttikielto tästä voisi tulla. Toivon, että tästä voidaan keskustella artistin itsensä kanssa, Forsten pohtii.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt